‘Shownieuws-gezicht vliegt uit bocht met opmerking over Gordon’

Zanger Jayh is als nieuwe deskundige van Shownieuws erg uit de bocht gevlogen met een opmerking over Gordon, vindt beeldbuisbeschouwer Victor Vlam. “Het is gewoon niet waar.”

Gordon en Jayh © SBS

Er is menig trommelvlies gescheurd op 20 februari jongstleden. Poeh, poeh, poeh, wat zong Gordon toch een partij vals op zijn albumpresentatie. Het leidde tot het grootste schandaal rond een slecht zingende artiest sinds Mia & Dion. Wat heel opvallend is: op die bewuste dinsdagavond durfden RTL Boulevard en Shownieuws amper kritiek te uiten.

Schipperen

De showrubrieken van RTL 4 en SBS 6 schoten in een soort rare kramp: ze lieten dat valse gezang wel horen, maar bedekten het allemaal met de mantel der liefde; zelfs Evert Santegoeds was mild. Ze durfden pas écht raak te schieten toen de mannen van Vandaag Inside een dag later besloten om Gordon vierkant uit te lachen op de nationale televisie.

Waarom is dat precies? “Nou, dat is een beetje omdat je natuurlijk altijd aan het schipperen bent tussen zeggen wat je vindt en de sterren te vriend houden. Dan probeert iedereen er ook altijd een compliment bij te plakken”, legt Victor uit. “Bij dit soort dingen is het op zich begrijpelijk dat je ook iets positiefs wil zeggen over Gordon.”

Uit de bocht

Iets positiefs zeggen is prima, vindt Victor. “Maar dan moet je daar niet te ver in gaan. En er is één iemand die dat weer wel deed. In Shownieuws vloog de nieuwe muziekdeskundige daar, Jayh heet-ie, wat mij betreft echt volledig uit de bocht. Hij had wel veel kritiek op Gordon. ‘Hij zong niet zo heel goed’, zei hij.”

“Máár hij zei ook: ‘Gordon, ja, dat is één van de beste zangers die we in Nederland kennen. Daar is volgens mij geen discussie over mogelijk.’ Nou, het lijkt mij dat hier heel veel discussie over mogelijk is.”

‘Zeg dat niet’

Victor vindt het gewoon lachwekkend dat een ‘muziekdeskundige’ dat zegt. “Met al het respect, maar Gordon is niet één van de beste zangers van Nederland. Dat is hij nu niet, maar dat is hij ook nooit geweest. Als je gewoon even simpelweg gaat kijken naar hoeveel nummer-één-hits hij heeft gehad… Eén! Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn.”

“Volgens mij is er niemand in Nederland die dat denkt en als ik dan muziekdeskundige was, zou ik dat soort dingen ook niet zeggen. Ik zou daar echt even beter over hebben nagedacht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Gordon een van de beste zangers van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen