Gordon te kijk gezet in Shownieuws: ‘Kijk naar dit valse optreden!’

Gordon is flink te kijk gezet door de sterren van Shownieuws. Zij hebben gisteren een lang stuk uitgezonden waarop hij nogal vals zingt. “Ik maak me wel zorgen als ik dit hoor.”

Bart Ettekoven, Gordon en Jayh © SBS

De muzikale comeback van Gordon ging gisterenavond gepaard met een grote lanceringsparty, waar flink wat bevriende BN’ers bij aanwezig waren. Er waren ook cameraploegen van RTL Boulevard en Shownieuws van de partij en die mochten álles filmen. En helaas registreerden beide programma’s ook een serie valse noten van de geplaagde entertainer…

Kop op hakblok

Zowel RTL Boulevard als Shownieuws hebben de beelden uitgezonden. “Ik merk wel dat hij ontzettend nerveus is, jongens”, becommentarieert Aran Bade in BLVD. “Hij is 30 kilo afgevallen en dat komt door de afgelopen periode, zei hij, maar ook omdat het moet slagen. Hij heeft natuurlijk geen contract meer bij Talpa. Het tv-werk is een vraagteken.”

Die zenuwen hoor je wel terug, merkt Bridget Maasland voorzichtig op. “Dat horen we misschien ook wel een beetje dat hij bloednerveus is. Het is toch een beetje met je kop op het hakblok.”

Niet zo zuiver

Luuk Ikink merkt aan het eind van het item op dat Gordon niet kan gaan klagen over hen, omdat ze hem flink sparen. “We hebben het nu ineens – volgens mij hebben we dat nog nooit eerder gedaan – serieus over de muziek van Gordon en we vergeven ook nog even dat het in de repetitie niet al te zuiver klinkt.”

Zijn collega Rob Goossens: “Precies, Gordon denkt altijd dat we hem niets gunnen, maar volgens mij hoopt iedereen dat het een belachelijk groot succes gaat worden.”

‘Even wennen’

De concullega’s van Shownieuws zijn iets minder mild voor Gordon. Die zonden later op de avond echt een héél lang fragment uit van zijn niet al te zuivere optreden. Presentatrice Airen Mylene uitlokkend: “En de manier waarop hij nu zijn stem gebruikt, dus dat lagere, wat vind je daarvan?”

Showkenner Bart Ettekoven: “Moet ik ook aan wennen. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat hij zenuwachtig was, dus misschien dat het daar aan heeft gelegen.”

Een beetje hees

Gordon was een beetje hees, aldus Bart. “Ik had niet het gevoel dat hij zijn beste dag had qua stem, wat natuurlijk heel frustrerend is als je juist op die dag je album moet presenteren. Kunnen we nog een stukje horen anders?”

Natuurlijk, het fragment van de vals zingende Gordon is immers alláng netjes uitgeknipt. Zanger Jayh aan de desk: “Als ik nu de audio hoor maak ik me wel zorgen, omdat ik Gordon qua geluid anders ken. Het is een van de beste zangers die we in Nederland kennen. Daar is volgens mij geen discussie over mogelijk, maar toch hoor je een andere Gordon nu.”

Niet beste Gordon

Waar Evert Santegoeds de laatste tijd ontzéttend in de slijmmodus zit als het over Gordon gaat, is Jayh klip en klaar: “Als ik gewoon kritisch ben als muzikant, is dit niet de allerbeste Gordon die ik heb gehoord. Maar, ik moet erbij zeggen: het kunnen de zenuwen zijn. Hij heeft acht jaar niet opgetreden en nu kom je in een kleine zaal met al je dierbaren.”

Tot slot: wat vindt Bart überhaupt van het nieuwe album van Goor, dat vooral bestaat uit covers? “Ik hoor vaak liever het origineel. (…) Ja, ik ben niet per se fan van dit album.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat u het nieuwe album van Gordon streamen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen