Shownieuws-bonje: William Rutten haalt stevig uit naar Patty Brard

Het is hommeles bij Shownieuws: sterrenfotograaf William Rutten vindt het niet leuk dat zijn goede vriend Gordon daar zo door de mangel is gehaald. Met name Patty Brard vindt hij vals…

Patty Brard en William Rutten © SBS

Vrijwel alle deskundigen van Shownieuws hebben bepaalde BN’ers met wie ze bevriend zijn en over wie ze nooit een kritische noot zullen slaken. Zo is Evert Santegoeds tegenwoordig besties met de verwerpelijke Peter Gillis, knuffelt Guido den Aantrekker onophoudelijk met Rachel Hazes en zit Anouk Smulders er metersdiep in bij de Borsatootjes.

Geen zin in

Het leidt soms tot ongemakkelijke situaties, zo ook gisterenavond. Als Bart Ettekoven voor de zoveelste keer terechte kritiek wil uiten op Gordon, wordt hij frontaal aangevallen door diens goede vriend William Rutten.

Bart vertelt dat Gordon opnames had voor het nieuwe programma van de Meilandjes, maar dat hij op locatie niet met een cameraploeg van Shownieuws wilde spreken. “Ik begrijp ook wel dat hij snapt dat als wij komen dat we ook wel vragen gaan stellen over die afgelopen week en de kritiek die er is geweest en dat hij daar niet zoveel zin in had.”

‘Jullie bashen!’

Ja, logisch, vindt William. “Dat hij er geen zin in had om weer gebasht door je te worden, voor de derde avond op rij!”, roept hij.

Bart kalm: “Ik weet dat je een goede vriend van hem bent, maar jij vond hem wel zuiver zingen?”

William: “Daar ging het niet om, maar er is wel héél erg gebasht hier.”

Bart: “Jij zegt: ‘We bashen hem’, maar we bashen hem niet. Wij zijn gewoon eerlijk over wat we horen.”

Kritiek van Patty

William begint vervolgens over Patty Brard, die zaterdagavond herhaaldelijk in Shownieuws riep dat ze het Gordon allemaal zo gunt, maar ondertussen wel haatberichtjes van Connie Witteman over de zanger liket én benadrukt dat zijn kaartverkoop zo ongelooflijk slecht loopt.

Vals, vindt William het. “Als je hier gisteren zit van: ‘Nou, we wensen hem alle goeds, maar zijn kaarten dat loopt voor geen meter! Maar we wensen hem volle zalen!’”

Flauwekul

Bart vindt de kritiek van William flauwekul. “Deze discussie hebben we gisteren ook gevoerd, maar we roepen dit ook als iemand binnen een uur uitverkoopt. Als Anouk binnen een kwartier uitverkoopt, dan zeggen we het ook.”

Privé-baas Evert Santegoeds spreekt William vervolgens aan op de lelijke opmerking die Gordon heeft gemaakt over Dries Roelvink. “Dat is toch ook niet nodig, William? Als je een rustige comeback wil maken en je begint dan weer zo…”

William: “Nee, dat is niet nodig. Nee, nee, nee. Nee, nee, nee.”

‘Zonder liegen!’

Wat is volgens William de verklaring van die slechte kaartverkoop? “Theaters zijn ook vaak op abonnementen enzo. Theaters zijn niet altijd meteen uitverkocht. Dat is wel waar.”

Onzin, aldus Bart. “In de week dat je zoveel publiciteit voor iets creëert, dan moet je wel een behoorlijk percentage van je zaal uitverkopen. Maar goed, nogmaals: we hopen dat het uitverkocht is in juni, want dat gunnen we hem, echt waar.”

William: “Hou nou toch op man! En nu een keer zonder te liegen!”

Al met al is het bij Shownieuws dus weer huilen met de dubbele pet op.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in dit Shownieuws-conflict?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen