Marieke Elsinga onnodig gebasht? ‘Men wíl gewoon dat ze flopt!’

Marieke Elsinga is de laatste tijd echt het haasje. Ze wordt alleen maar op relatief infantiele tv-shows gezet en dat levert veel kritiek op. “De mensen wíllen gewoon dat ze flopt!”

Marieke Elsinga en Luuk Ikink © RTL

Het is een risico dat Marieke Elsinga heel bewust neemt: na het bizarre programma Alles is Muziek (titel kent niemand, maar dit is dus de show waarin Irene Moors als een bezetene op een sjoelbak stond te rammen), doet ze nu een malle show waarin kandidaten van een brug af worden gegooid: The Jump. Kun je doen, maar ze neemt zo wel positie in.

Geen diepgang

Marieke zet zich aan het begin van haar carrière als solopresentatrice neer als het gezicht van véderlicht amusement. En dat leidt tot kritiek, merkt haar oud-Boulevard-collega Luuk Ikink. Hij zegt in De BLVD Podcast: “Ja, er zijn wisselende commentaren. Ook best wel veel slechte commentaren, vooral op X.”

Heeft Luuk zelf ook gekeken? “Ja, ik zat te kijken zaterdag. Ik bleef hangen. Ja, het is in principe gewoon een quiz in een grappig creatief formatje. Dan wordt er dan bijvoorbeeld door Angela de Jong gezegd: ‘Ja, het is vederlicht.’ Ja, tuurlijk. Het is gewoon een quiz. Ja, er zit verder geen diepgang in. Dat klopt, behalve de luikjes. Meer diepgang is er niet.”

Veel op het spel

Collega Rob Goossens vindt The Jump nog wel een beetje tegenvallen. “Ik zie wel wat ruimte voor verbetering.”

Luuk: “Ja, ik ook wel.”

Wat dan? Rob: “Ik had me meer voorgesteld bij die brug, omdat het natuurlijk ook eigenlijk de brug uit Squid Game is en daar had je echt alleen maar tegels waarop je wel of niet kon staan. En nu moest je dan op zo’n luik springen. Daarna was je weer gewoon vrij en kon je in theorie om een luik heen lopen.”

Tweede flop

Toch zijn de belangrijkste ingrediënten van een quiz wel degelijk aanwezig, aldus Rob. Waarom Marieke dan zoveel kritiek krijgt? “Stiekem had ik het idee dat mensen online ook een beetje hoopten dat Marieke een tweede flop op rij zou krijgen en dat ze daarnaar op zoek waren.”

Luuk: “Exact.”

Rob: “Van: waar kunnen we haar nou op pakken dat we kunnen zeggen van: ‘Dit is hem weer niet.'”

Een zeventje

Luuk vraagt Rob dan: “Heb je een rapportcijfer in je hoofd dat je denkt van: nou, dit krijgt ze van mij?”

Rob: “Ja, ik heb haar een 7 gegeven.”

Luuk vals: “Dat vind ik nog best wel hoog.”

Rob: “Had jij het lager gegeven?”

Luuk corrigeert zichzelf direct: “Nee, ik denk ook een 7 inderdaad.”

Dat valt nog best mee. Heel collegiaal van de heren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marieke Elsinga krijgt een 7 voor haar show The Jump. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen