Rogier Smit zou nooit op Tim den Besten vallen: ‘Veel te verwijfd’

Rogier Smit begrijpt wel dat Tim den Besten de identiteit van andere mannen misbruikte op Grindr, want als zichzelf zal hij wel niet trek geweest zijn, sneert hij. “Hij is veel te verwijfd.”

Rogier Smit en Tim den Besten © RTL

De carrière van Tim den Besten is onherstelbaar beschadigd nu hij is ontmaskerd als een soort meedogenloos Grindr-beest. Er liggen drie aangiftes tegen de VPRO-ster, omdat hij de identiteit van drie andere mannen zou hebben besmeurd op de datingapp. Hoe? Door zich als hen voor te doen. Heel fout, vindt realityster Rogier Smit het.

Profielfoto

Rogier vindt het echt niet kunnen, vertelt hij aan de Nieuwe Revu. “Heeft hij vanuit de identiteit van die drie mannen andere mannen benaderd voor seks? Dat vind ik slecht. Ik zit ook op Grindr en ik begrijp misschien wel waarom hij het heeft gedaan. Hij is BN’er en wil niet zijn eigen gezicht gebruiken.”

Hij vervolgt: “Ik vraag me af of hij alleen als profielfoto iemand anders heeft gebruikt, maar in het eventuele contact daarna wel de waarheid heeft verteld.”

Lange l*l

Om antwoord te geven: nee, volgens de aangevers heeft Tim zich structureel en aanhoudend als hen voorgedaan, dus niet alleen via de profielfoto. Terwijl hij zich als de andere mannen voordeed, zou hij zeer extreme gesprekken hebben gevoerd. Daar zijn de slachtoffers in het dagelijks leven mee geconfronteerd.

Het is als BN’er overigens wel echt lastig om een profielfoto van jezelf te gebruiken, vindt Rogier. “Kijk, bij mij staat er op Grindr geen profielfoto van mezelf. Er staat gewoon een plaatje. Maar ik stuur wel een foto als iemand daar om vraagt. Ik hou niet van liegen.”

Te verwijfd

En Tim lijkt de hele boel bij elkaar te hebben gelogen. “Als je van liegen een lange l*l zou krijgen, zou ik het begrijpen, maar je krijgt er een lange neus van en dat is heel lastig winkelen. Wat Tim heeft gedaan, hoort niet. Het hóórt niet! Ik ben erg van de waarheid en de waarheid komt altijd boven tafel bij dit soort dingen.”

“Of hij mijn type zou zijn? Nee, helemaal niet. Veel te verwijfd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen