Maakt Peter van der Vorst grote fout? ‘Ik hóór gewoon op televisie!’

Peter van der Vorst koos er terecht voor om het ruziënde duo Frank & Rogier te ontslaan, maar had hij de hysterica van de twee niet beter kunnen houden? “Ik hóór gewoon op tv!”

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Zelden is een tv-transfer zó mislukt als die van Frank Jansen en Rogier Smit. Na het grote succes van Paleis voor een Prikkie op SBS 6, stapten ze over naar het grotere RTL 4. En wát een kat in de zak waren die twee voor de zender. Ze begonnen namelijk al snel na hun overstap te ruziën in het openbaar met een scheiding als kers op de taart.

‘Ik hoor op tv!’

Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, wees de twee subiet de deur, maar dat is volgens Rogier echt een misser. “Ik hoor thuis op tv. Ik denk dat ik het kan, dat ik grappig ben, dat ik kan entertainen. Ik ben een persoonlijkheid, je kunt niet om me heen. Terugkijkend naar Paleis Voor Een Prikkie, als ik eerlijk ben: ik wás het programma.”

Frank heb je helemaal niet nodig, vervolgt hij in de Party. “Frank was gewoon mijn chauffeur, haha. Kijk, ik heb geen rancune tegenover Frank en ik heb nul spijt van alles met hem. Geen spijt van de relatie, maar ook geen spijt dat het voorbij is. Maar ik hoor van iedereen dat de mensen naar het programma keken vanwege mij.”

Peppi en Kokki

Hopelijk zien tv-bazen als Peter in dat hij star quality heeft, aldus Rogier. “Nou snap ik best dat bepaalde duo’s gewoon bij elkaar horen. Peppi is ook niks zonder Kokki, en Bassie niet zonder Adriaan. Maar ik heb Frank niet nodig om een programma te maken.”

Rogier heeft het tv-format ‘Rogier Timmert Aan De Weg’ bedacht. “De titel slaat enerzijds op mij omdat ik zelf aan mijn carrière werk, maar het slaat ook op de mensen die ik wil helpen. Oudere of jongere mensen met een probleem dat ik graag wil helpen oplossen.”

Spotlights

Het is evident: iemand heeft ontzettend hard aandacht nodig. Of toch niet? Rogier: “Dat ik graag weer in de televisiewereld wil werken, heeft niet zozeer te maken met het feit dat mijn gezicht op de buis moet, ofzo. Het gaat er meer om dat het niet zo makkelijk is om een ‘gewone’ baan te vinden als je bekend bent van tv.”

Hij besluit: “Mensen vinden dat gek, als je ergens in de horeca komt solliciteren terwijl ze je van televisie kennen. Dat is de belangrijkste reden dat ik graag weer een programma wil maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen