Talkshow in het donker op televisie? Angela de Jong ziet het zitten

Angela de Jong zou het interessant vinden om een talkshow in het donker uit te proberen op televisie. “Ik merkte bij mezelf dat het iets met mij deed. Dat ik opener werd ervan.”

Angela de Jong © YouTube, RTL

Nikkie de Jager weigert een heleboel tv-klussen, maar is ondertussen wel met haar eigen podcast begonnen: Lightless Lounge, waarin ze met haar gasten in het donker zit. Ook Angela de Jong is op bezoek geweest en heeft daar voor het eerst onthuld hoeveel geld John de Mol haar eigenlijk bood. Hij strooide met zo’n 800 duizend euro.

Angela in het donker

Al met al is dat interview in het donker Angela goed bevallen. “Ik vond het wel heel grappig om te merken dat het echt iets met je doet als je in het pikkedonker zit. Ik merkte ook dat ik heel erg de neiging had om mijn ogen dicht te doen tijdens het praten. Maar het is ook net alsof je een soort gesprek met jezelf voert”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Ze vervolgt: “Je wordt er net iets openhartiger van en je gaat ook net iets meer terug in jezelf. Je denkt toch op een gegeven moment van: ach, wat maakt het uit, dan tikken ze hier maar weer een lullig stukje over over die drie quotes die ik geef. Ik vond het echt een ervaring.”

Ouwehoeren

Het is een van de leukste interviews die Angela heeft gegeven, zegt ze. “Ik vond het heel leuk. We hebben geloof ik wel anderhalf tot twee uur zitten ouwehoeren over van alles in de televisiewereld. Ik vond haar ook leuk.”

Moet dit ook op televisie komen? “Ik zou daar ook zomaar een tv-format in zien. In het donker, omdat het echt wel iets doet met jou als geïnterviewde. Je kan er een infrarood op hebben staan, zodat je het wel ziet. Dan krijg je van die rode ogen, weet je wel, dat groenige licht. Dat ben je jezelf niet bewust.”

Bak informatie

Het enige nadeel? “Als interviewer mis je wel natuurlijk een behoorlijk bak info, want je weet niet hoe iemand kijkt. Je ziet iemand niet ongemakkelijk schuiven. Je ziet iemand niet geëmotioneerd raken, wat ik op een gegeven moment toch al weer werd. Ik merkte bij mezelf dat het iets met mij deed. Dat ik opener werd ervan.”

Ze besluit: “Ik vond het heel gek. Thuis is het nooit zo donker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou een talkshow in het donker werken op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen