‘VPRO, ook jullie moeten Tim den Besten nu van de buis halen!’

De VPRO krijgt het dringende advies om Tim den Besten, net zoals KRO-NCRV, van de buis te halen. Van wie? De mediaredactie van het AD. “Hij is wel echt enórm in opspraak.”

Tim den Besten © RTL

Tim den Besten lijkt zich monsterlijk te hebben misdragen op Grindr, waardoor twee mannen momenteel in therapie zitten en een derde mogelijk financiële schade ondervindt. De presentator heeft nog nergens op gereageerd, omdat hij een zeldzame vorm van kanker heeft en ziek op bed ligt. En dat maakt alles heel erg ingewikkeld.

100 Dagen schrappen?

Eigenlijk zou Tim deze hele week te zien zijn op televisie in de kinderquiz Waku Waku, direct na het megapopulaire Sinterklaasjournaal. De finaleweek stond al op tape en Tim was daarin een van de kandidaten. De KRO-NCRV heeft besloten om alle vijf afleveringen weg te gooien. De schadepost? Zo’n 100.000 euro.

Ondertussen heeft de VPRO het programma ‘100 Dagen In De Wijk’, van Tim en zijn beste vriend Nicolaas Veul, nog wél in de schema’s staan. “De grote vraag is natuurlijk: moet de VPRO dat 100 Dagen ook schrappen? Dat programma staat over twee weken op de rol”, zegt mediajournalist Dennis Jansen in de AD Mediapodcast.

‘Wel even uitstellen’

Wat vindt AD-opperhoofd Angela de Jong ervan? “Ze hoeven het van mij niet te schrappen, maar ik zou het wel even uitstellen. Ik vind het ook heel raar om het nu uit te zenden.”

Dennis beaamt: “Hij is wel echt enorm in opspraak.”

Angela: “Ja, hij is enorm in opspraak. Ja, vat het even in twee zinnen voor ons samen, Manuel, voor de mensen die niet dagelijks in de homoscene rondlopen…”

‘Kap ermee!’

Als Manuel de beschuldigingen aan Tims adres nog eens samenvat, merkt Angela op: “Nou ja, dat lijkt me toch echt zeer kwalijk, als dat zo blijkt te zijn.”

Dennis: “Maar VPRO zegt: ‘Hij is nog niet veroordeeld.'”

Angela: “Nee, maar dat geldt natuurlijk voor Zapp ook.”

Manuel: “Ja, dat zou KRO-NCRV ook kunnen zeggen.”

Onhandig

Het is gewoon onhandig om dit op zender te houden, vindt Angela. “Volgens mij moet je gewoon de discussie niet aan willen. Aan de ene kant heb je het verhaal dat hij ziek thuis zit. Hij heeft een zeldzame vorm van kanker én hij is in opspraak, dus volgens mij ben je als kijker dan met alles bezig, behalve met wat daar op dat scherm gebeurt.”

Dennis: “Het is ook zonde van het programma natuurlijk.”

‘Op z’n beloop’

Dat vindt Angela ook. “Ja, de 100 Dagen voor de Klas vond ik echt een fantastische reeks. Dit is de derde serie die ze nu gaan maken. Ik ben er echt ook wel benieuwd naar. Maar ik kijk nu wel tijdelijk even iets anders naar Tim den Besten en ik vraag me af of je dat moet willen. Het heeft ook te maken met het soort beschermen van je eigen mensen, toch?”

Ze besluit: “Stel het gewoon even uit tot er meer duidelijkheid is. Ik zou het gewoon even op z’n beloop laten als ik de VPRO was.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Tim den Besten voorlopig ook van de buis gehaald worden door de VPRO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen