Tina Nijkamp vindt omgeving André Hazes jr. wel héél erg slaafs

Tina Nijkamp vindt de omgeving van André Hazes jr. wel héél erg slaafs. Ze lijken er totaal geen moeite mee te hebben dat de volkszanger het grote middelpunt uithangt. “Heel dienend.”

Tina Nijkamp en André Hazes jr. © Videoland, NPO

Het gaat bij André Hazes jr. altijd over zichzelf. Me, myself and I. Hij raakt niet uitgepraat over zijn eigen psyche; in ieder interview doet hij weer alsof hij bij de psychiater op de divan ligt. Lag hij daar maar een keer, want het is voor de hele buitenwereld duidelijk dat zijn narcisme alleen maar toeneemt. Wie roept dit een halt toe?

Ik, ik, ik

Zijn omgeving in elk geval niet, denkt tv-kenner Tina Nijkamp. Ze heeft naar de seizoensopener van zijn soapserie gekeken en blijft zich erover verbazen. “Elke zin begint ook in deze serie met ‘IK'”, schrijft ze in haar Telegraaf-column.

Die Hazes-soap is echt een enórme herhaling van zetten, vindt Tina. Het begint haar echt op te vallen dat je er inmiddels een bingokaart van kunt maken. ‘Dit heb ik niet handig aangepakt’, ‘echt zo blij mee’, ‘doodnerveus’ en ‘Monique is mijn grote liefde’: ze hoort het allemaal herhaaldelijk keren voorbijkomen.

Heel slaafs

Tina begrijpt vooral niets van André’s omgeving, die heel slaafs in zijn wereld opgaan. Zijn neef Djarno Hofland bijvoorbeeld. Of Monique Westenberg natuurlijk, die zich gewoon als wippertje laat gebruiken. “Ik had net als bij de vorige docuserie eigenlijk vooral met André, maar ook met zijn omgeving te doen”, schrijft Tina.

Ze vervolgt: “De mensen die het dichtst bij hem staan richten namelijk hun complete leven in rond André. Neef Djarno en vriendin Monique voorop. Alles moet wijken, als André het maar goed heeft. Heel dienend. Stelt André eigenlijk ooit weleens een vraag aan hen?”

Ongelukkig

Waarschijnlijk niet. Het zou volgens Tina een stuk gezonder zijn om André uit de spotlights te halen. “Zou André niet veel gelukkiger worden als hij ook iets compleet anders gaat doen dan zijn vader? Een vak studeren?”

Het zou hem vast en zeker helpen, besluit Tina. “Het leven als zanger lijkt voor André vooral heel zwaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen