Noa Vahle betrapt? ‘Ze maakt geesten rijp voor relatierevival Linda’

Noa Vahle heeft een groot interview gegeven aan het blad van haar moeder Linda de Mol, maar is dat allemaal wel zo spontaan als het lijkt? “Dit is gewoon van A tot Z geregisseerd.”

Jeroen Rietbergen, Noa Vahle en Linda de Mol © RTL

Niet alleen Linda de Mol, maar ook haar dochter Noa Vahle lijkt uitsluitend in door haar familie gecontroleerde media te willen verschijnen. Ze heeft een groot interview gegeven aan een van de tijdschriften van haar moeder en de vlijmscherpe mediadeskundige Victor Vlam heeft dat geanalyseerd. “Dit is natuurlijk niet een journalistiek product.”

Noa nieuwe Linda?

Victor spreekt in zijn podcast De Communicado’s van ‘een pr-momentje dat echt tot in de puntjes toe is geregisseerd’. “Er is helemaal niks spontaans aan. Dit is met meer zorgvuldigheid opgesteld dan het gemiddelde communiqué van de Rijksvoorlichtingsdienst. En ik vond het een heel interessant interview.”

Het lijkt er sterk op dat ze Noa uiteindelijk willen positioneren als de nieuwe Linda de Mol, stelt hij. “Het voelt echt alsof dit een lanceermoment is, in combinatie natuurlijk met de Televizier Talent Award. Ik denk oprecht – ik meen dit serieus – dat we de komende jaren gaan zien dat Linda wat meer op de achtergrond gaat verdwijnen.”

Imagoplanning

Om plaats te maken voor Noa dus. Je merkt in het interview heel duidelijk dat er aan haar imago gewerkt wordt, meent Victor. Volgens hem wordt overdreven de nadruk gelegd op dat ze al vroeg in haar leven zo serieus was en niet van losbandigheid houdt. “Noa is speciaal, wordt in dit interview gesuggereerd. Ze neemt het allemaal bijzonder ernstig.”

Noa geeft sinds kort ook nadrukkelijk toe dat ze een nepobaby is. Een resultaat van kruiwagenpolitiek. “Ook dat brengt de boodschap over van: ik weet dat ik een bijzondere positie heb, ik accepteer dat, ik accepteer dat mensen dat ook vinden van mij. Ook dat is weer bedoeld om haar als een heel redelijk persoon te presenteren.”

Hélène als mentor

Het is ook heel slim dat Noa steeds benadrukt dat Hélène Hendriks haar mentor is, vindt Victor. Zij is immers een van de meest geliefde tv-persoonlijkheden. “Dat maakt haar natuurlijk ook weer sympathiek en nederig. Dat is denk ik ook heel belangrijk. Hélène Hendriks is een mentor die strategisch verstandig is om te noemen.”

Wat Victor verder opvalt is dat Noa, net als Linda zelf en Johnny eerder ook, bewust een niche kiest om haar carrière mee te beginnen, namelijk sportverslaggeving. Het publiek zou het volgens hem namelijk niet accepteren als ze nú al groot amusement zou gaan doen. “Dit is de formule die de familie De Mol daar altijd voor gebruikt.”

Relatierevival

Wat Victor de opvallendste uitspraak in Noa’s interview vindt? Dat ze zegt dat Jeroen Rietbergen, mama’s liefje die vervolgd wordt voor verkrachting, een tweede kans verdient. “Dat lijkt bedoeld om draagvlak te creëren voor de terugkeer van Jeroen als partner van Linda in het openbare leven.”

Hij besluit: “In privé is Jeroen natuurlijk al gewoon terug – alles wijst daarop – maar in het openbaar is die nog niet teruggekeerd. Het lijkt mij op basis van deze opmerkingen een kwestie van tijd voordat het weer officieel aan is. En ik denk dat dat voor Linda de Mol daarom een hele belangrijke uitspraak is in dit interview.”

Miljoenenjacht

Al met al: wat verwacht Victor van de carrière van Noa? “Je kunt verwachten dat ze op langere termijn waarschijnlijk ook grote spelshows gaat presenteren. Misschien gaat ze in de toekomst wel eens een keer Miljoenenjacht presenteren. Het zou me niet verbazen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Noa Vahle er goed aan doet om zo nadrukkelijk met mama Linda naar buiten te treden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen