Pieter Cobelens maand na bonje terug in VI: ‘Ik ben niet gecanceld’

Pieter Cobelens is ruim een maand na zijn bonje met Johan Derksen weer teruggekeerd in Vandaag Inside. “Ik kreeg veel vragen of ik gecanceld was, maar ik ben nog nooit gecanceld.”

Johan Derksen en Pieter Cobelens © SBS 6

Het is 10 oktober als Johan Derksen live op tv wordt berispt door een van de vaste gasten van Vandaag Inside, namelijk Pieter Cobelens. De oud-directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst zet Johan op zijn plek, omdat hij de avond ervoor had geroepen ‘dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben’, doelend op de Hamas-terreur.

Raaskalruzie

Johan laat het op dat moment allemaal over zich heen komen, maar slaat een avond later – als Pieter niet van de partij is – op een valse wijze terug. Dan zet hij de huisgeneraal van VI neer als iemand die loopt te ‘raaskallen‘. En die laffe manier van kritiek spuien heeft geleid tot wrevel achter de schermen bij het programma.

De heren besloten elkaar in het weekend erna te bellen, waarna Pieter nog één keer verscheen in het programma: “Ik vind het niet erg dat hij dat zegt, maar ik heb liever dat hij dat doet waar ik bij ben, dus daar hebben we zondag even over gesproken. Ik vind dat als je iets van iemand vindt, dat je hem voor op de neus moet nemen en niet een dag later.”

Pieter is terug

Pieter is na die uitzending ruim een maand (!) niet meer op bezoek geweest in VI – hij zou zijn gecanceld door Johan – maar gisterenavond zat hij er plotseling weer. “Nou, Pieter, hoe zat het nou allemaal? Was je nou gecanceld of niet?”, vraagt Wilfred Genee hem.

“Nou ja, ik kreeg daar veel vragen over of ik gecanceld was”, antwoordt Pieter. “Maar ja, ik ben nog nooit gecanceld, dus ook nu niet, dacht ik. Ik heb het er met Johan kort over gehad. We hebben met elkaar gebeld, al enkele weken geleden, en we zijn tot de conclusie gekomen dat we binnenkort samen iets gaan doen waar we alle twee verstand van hebben.”

Sigaartje roken

Wat is dat dan? Pieter: “We gaan binnenkort een sigaartje roken.”

Wilfred: “En dan is het weer goed? De vredespijp?”

Pieter: “Het is nooit fout geweest.”

Johan: “Er is geen probleem.”

Wilfred: “Nou… Pfff, er is geen probleem?”

Johan: “Nee, er is geen probleem. Er is toch helemaal geen probleem, schei toch uit.”

Bagatelliseren

Wilfred onthult dan: “Nou, je kunt het wel bagatelliseren, maar wij weten wel beter natuurlijk, wat er achter de schermen allemaal gebeurd is. Hè, toch?”

Pieter: “Nee.”

Johan grappend: “Ja, ik heb z’n banden lek gestoken.”

Wilfred: “Haha. Ja, onder andere, ja. En was dat nou het minste. Er is veel meer gebeurd.”

Johan besluit: “Als ik iedereen moet weigeren die het niet met me eens is, dan krijgen we nooit meer een gast.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Pieter Cobelens was flink pissig op Johan Derksen. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen