Beau doet lelijk tegen Privé, Evert slaat terug: ‘Dít is het bewijs!’

Beau van Erven Dorens ontkent dat hij in gesprek met Privé zijn tv-afscheid heeft aangekondigd, maar is dat wel zo handig? Privé deelt nu een foto van het interview én komt met de audiotape.

Beau van Erven Dorens en Evert Santegoeds © Privé, SBS

Het zit erop: over een paar jaar neemt Beau van Erven Dorens afscheid van televisie om een volledig nieuwe weg in te slaan. Althans, dat zegt hij deze week in een groot interview met weekblad Privé. Kennelijk heeft de RTL 4-presentator toch een beetje spijt van die openhartigheid, want in een lange reactie op Instagram krabbelt hij nu volledig terug.

Beau ontkent

Beau roept ineens dat dit helemaal niet aan de orde is. “Ik krijg net een bericht van mijn vrouw doorgestuurd dat ik in een interview aan het blad Privé mijn afscheid als tv-presentator heb aangekondigd. Daar kijk ik van op! Zo zie je maar dat je jezelf flink kan verrassen! Bijvoorbeeld met een interview met Privé, wat ik mij werkelijk niet kan herinneren.”

En dat tv-afscheid? “Dat zal ik toch eerst even met mijn vrouw delen en dan mijn familie en dan mijn bazen bij RTL en dan mijn collega’s en dan bij mensen lukraak op straat misschien en dan, heel ver in de diepte van mijn afscheidsaankondigingstournee, aan een krant of tv-programma. Het blad Privé staat niet in deze opsomming. 😂”

Lelijke sneer

Zo, dat is een lelijke sneer van Beau. Hoezo staat het entertainmentblad niet in die opsomming? “Niet omdat ik iets tegen Privé heb, noch tegen andere roddelbladen. Zij behandelen mij altijd heel aardig en ik ben tenslotte ook heel saai. Anyway, ergens bij een première heb ik vermoedelijk iemand die mij aansprak beleefd te woord gestaan.”

Hij vervolgt: “En ik wil daar niet lullig over doen maar ik weet echt niet meer wie en voor welk blad en wanneer dat was. En ook niet wat ik daar precies gezegd heb, om eerlijk te zijn. Als je het echt wil weten, hier het officiële antwoord… Dat ik afscheid ga nemen als tv-presentator, dat komt vast wel een keer, maar voorlopig heb ik het enorm naar mijn zin.”

Positieve zender

Beau geniet bij RTL, zegt hij. “Eigenlijk heb ik mij nooit beter op mijn plaats gevoeld dan nu, midden in de maatschappij, bij een goede, positieve zender, met fijne collega’s en gelukkig genoeg kijkers om rendabel te blijven voor mijn zender, blijkbaar. Nogmaals, als 52-jarige presentator ben ik nog niet klaar met dit vak.”

Hij besluit: “Ik vind het geweldig leuk en zie nog veel nieuwe uitdagingen. Als dat opdroogt, dan is het tijd om een nieuw pad in te slaan. En ik zal niet twijfelen om zo’n beslissing te nemen. Maar zover is het nog lang niet! Veel groeten, ook aan Evert Santegoeds.”

Feitelijk onjuist?

Heeft Beau spijt van zijn uitspraken tegen Privé? Het zou kunnen dat hij dat gesprek niet kan herinneren, maar waarom dan gelijk die verdachtmaking en sneer aan het adres van de club van Evert Santegoeds? Als mediamaker moet Beau weten dat zijn uitspraken invloed hebben op de geloofwaardigheid en reputatie van het tijdschrift.

Zo reageert Egbert, een volger van Beau: “Ik had nooit verwacht dat een respectabele publicatie als de Privé dingen zou plaatsen die feitelijk onjuist zijn. 🤯 Hier schrik ik van. 🤯 (echt)”

Audiotape

Privé-baas Evert laat het er dan ook niet bij zitten. Hij deelt een foto van het interview dat zijn sterjournalist Ben Holthuis hield met Beau (zie bovenstaand) en merkt op: “Dat ding in zijn hand is een recorder, de opname daarmee gemaakt hoor je maandag in de podcast Strikt Privé. Met de groeten aan Beau.”

Die Beau zal wel gezopen hebben, besluit Marijke Helwegen op Instagram. “Wellicht heb je toch iets verteld maar had je van te voren een gezellige avond met enkele drankjes op. Soms weet je zoiets niet meer. Heb ik ook wel eens, maar wellicht is het bij mij de ouderdom. Hoe dan ook, je hebt het nú ontzenuwd 👏👏.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau blijkt wél zijn afscheid te hebben aangekondigd bij Privé. Flauwe reactie van de presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen