Pieter Cobelens tóch geruisloos weg bij VI? ‘Arend is de opvolger’

Het lijkt erop dat Pieter Cobelens wel degelijk is vertrokken bij Vandaag Inside na zijn hevige aanvaring met Johan Derksen. “Arend Jan Boekestijn heeft zijn plekje ingenomen.”

Arend Jan Boekestijn en Pieter Cobelens © SBS

Johan Derksen heeft zich permanent gediskwalificeerd in de Joodse gemeenschap door vlak na de bloederige aanval van Hamas op Israël te roepen ‘dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben‘. Een bijzonder dubieuze uitspraak, waar Johan een dag later al op terugkwam. Toen kreeg hij live in de uitzending van VI een standje van Pieter. “Onbetamelijk!”

Pieter exit?

Als VI vervolgens een uitzending heeft zónder Pieter op de barkruk, laat Johan zich heel erg vals uit over hun vaste gast. Hij zou iemand zijn die zit te ‘raaskallen‘, wat natuurlijk heel respectloos is tegen een deskundige die onderdeel uitmaakt van je eigen programma. Het is bevestigd dat dit achter de schermen tot een conflict heeft geleid.

Pieter is na die belediging van Johan nauwelijks meer te gast geweest in VI. Voor de onderwerpen die hij normaal gesproken analyseerde in de talkshow, wordt nu om de haverklap Arend Jan Boekestijn uitgenodigd.

Plek ingenomen

Victor Vlam, een deskundige op het gebied van Vandaag Inside, vindt het veelzeggend. “Het lijkt er toch een beetje op dat Arend Jan Boekestijn de plek in heeft genomen van Pieter Cobelens in Vandaag Inside. Ondanks dat werd ontkend dat Cobelens gecanceld is na ruzie met Johan”, schrijft hij in een door Rob Goossens gerepost X-bericht.

Podcastmaker Ramon Hopman daarop: “Oh ja klopt, die was er lang niet!”

‘Heel jammer’

Betreurenswaardig, vindt Victor het. “Ja, jammer wat mij betreft. Hij heeft ongeveer dezelfde expertise als Arend Jan, geopolitiek.”

Ramon: “Ging die ruzie niet over de Gaza-oorlog?”

Victor: “Ja, Pieter sprak Johan aan op een uitspraak over die oorlog. En toen escaleerde het.”

Ramon: “Oh ja, Pieter vond ik altijd heel prettig om naar te luisteren.”

Akkefietje

Ene Remi vindt het ook een vreemde kwestie. “Ik denk dat dat klopt inderdaad. We hebben Pieter nog één keer op de kruk gezien na dat akkefietje met Johan, en daarna helemaal niet meer.”

En Nick: “Misschien is hij de komende weken wel bij Hélène Hendriks en later bij De Oranjezomer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen