Noa Vahle hypocriet? ‘Oom John de Mol óók naar Saudi-Arabië!’

Noa Vahle legt Georginio Wijnaldum op de pijnbank omdat hij voetbalt in Saudi-Arabië, terwijl haar eigen oom John de Mol óók in bed ligt met de Saudi’s. “Wat vindt ze daarvan?”

Noa Vahle, Wijnaldum en John de Mol © SBS

Het imago van voetballer Georginio Wijnaldum ligt aan stukken gereten langs de zijlijn na een bezoekje van Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol. Zij heeft hem kritisch bevraagd over waarom hij voetbalt in Saudi-Arabië, een land dat weinig waarde hecht aan mensenrechten. De antwoorden die hij gaf waren zó dom dat zijn imago nu aan gort ligt.

In de woestijn

Toch krijgt Noa ook kritiek op haar actie, want wat had ze nou eigenlijk verwacht van Wijnaldum? Bovendien blijkt haar eigen familie ook weinig waarde te hechten aan die vreselijke schending van mensenrechten in Saudi-Arabië. Oom John de Mol heeft zelfs besloten om daar zijn nieuwe tv-show Million Dollar Desert op te nemen, aldus Tina Nijkamp.

Tina, de voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt dat heel maf, zegt ze in Tina’s TV Update. “Het was een heel bijzonder interview van Noa en heel veel mensen hadden het erover, en ik vroeg me af: hoe zit het nou met dat programma wat daar opgenomen zou worden? Dat Million Dollar Desert, wat natuurlijk van de oom van Noa Vahle is, van John de Mol.”

Spin-off

Het betreft een spin-off van Million Dollar Island, dat werd gepresenteerd door Dennis van der Geest. “Dat was twee seizoenen te zien op SBS 6 met redelijk succes. Ja, ongeveer 500 duizend kijkers, uitgesteld 700 duizend kijkers. Geen Expeditie Robinson-succes, maar ook geen flop. Het is dus verkocht aan Saudi-Arabië in de woestijnversie.”

De Saudi’s gaan dat zelf ook maken, aldus Tina. “En Nederland gaat dan gebruikmaken van diezelfde hub, zoals dat heet. Dat heeft Expeditie Robinson ook. Dat is een locatie en daar komen meerdere landen langs een paar weken na elkaar en die nemen dan eigenlijk hun eigen versie van het programma op en Million Dollar Desert krijgt dat dus ook.”

Wat vindt Noa?

Johns team gaat daar in de derde week van april naartoe, aldus Tina. “De cast vertrekt dan met de medewerkers daarheen en dan beginnen die opnames van zes weken. Naar alle waarschijnlijkheid is ook Dennis van der Geest er weer bij, maar John de Mol en Talpa hebben er dus voor gekozen om het in Saudi-Arabië op te nemen.”

“Natuurlijk vanwege de kosten, omdat daar al een versie wordt opgenomen – wellicht dat ook andere landen daarnaartoe zullen afreizen – maar die misstanden blijven natuurlijk wel bestaan en wat vindt bijvoorbeeld nichtje Noa Vahle hier dan van, dat haar oom daarvoor kiest? Ik ben daar wel benieuwd naar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Noa Vahle hakt Wijnaldum in stukjes, terwijl John óók in bed ligt met de Saudi's: hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen