Dochter Linda de Mol over de zeik: ‘Mijn moeder is kapotgemaakt’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, vindt dat haar moeder is kapotgemaakt in de nasleep van het Voice-schandaal. “Mensen riepen dat zij ook niet meer op televisie kon!”

Noa Vahle en Linda de Mol © Linda.nl

Linda de Mol is overduidelijk geen dader in het Voice-schandaal, maar ze heeft wel een liefdesrelatie met een verdachte: Jeroen Rietbergen, de oud-bandleider van de talentenjacht die wordt vervolgd wegens verkrachting. De meningen zijn verdeeld over of je bij zo iemand moet willen blijven, maar dat is natuurlijk aan Linda zelf.

Openstaande vragen

Wel is het zo dat er al bijna twee jaar een aantal vragen open staan over Linda’s eigen rol in het schandaal en die moeten volgens Luuk Ikink beantwoord worden in een onafhankelijk interview. Jeroen riep bijvoorbeeld dat hij in elk geval één misdraging bij The Voice al jaren geleden had opgebiecht aan Linda, maar dat ontkende zij pas acht (!) maanden later.

Die plotselinge draai heeft voor veel wantrouwen gezorgd. Tegelijkertijd wist Linda ook al geruime tijd over de vermeende verkrachtingen door Ali B. Ze heeft daar binnen Talpa niets mee gedaan, naar eigen zeggen op verzoek van de vermeende slachtoffers. En bovendien is Linda betrapt op een onhandige verspreking in haar column.

‘Ze is kapotgemaakt’

Je kúnt als seniore vrouw met decennialange media-ervaring natuurlijk netjes verantwoording afleggen, maar je kunt ook zwijgen. Linda heeft gekozen voor dat laatste en daar is flink wat kritiek op gekomen. Onterecht, vindt haar dochter Noa Vahle. “Het allerergst vind ik wat het met mijn moeder heeft gedaan. Ze is echt kapotgemaakt”, zegt ze.

Noa vervolgt in een van de bladen van haar moeder, namelijk LINDA.meiden: “Mensen riepen dat zij nu ook niet meer op televisie kon, dat ze er wat aan had moeten doen. Terwijl, dit is haar overkómen, ze heeft hier helemaal niets mee te maken.”

Sterke vrouw

Het heeft Linda diep geraakt, aldus Noa. “Mijn moeder is een sterke vrouw, niets kon haar raken. Daar keek ik tegenop, maar nu waren de rollen ineens omgedraaid. Ik was veel thuis, belde haar vaker. Misschien dat ik daardoor ook lange tijd niet echt aan mijn eigen verdriet toekwam. Terwijl ik ook dingen moest verwerken.”

Hoe ging Noa er zelf mee om? “De grond verdwijnt onder je voeten als je zoiets hoort. We kwamen net terug van vakantie, hadden samen geproost op het nieuwe jaar. Alles was goed en fijn, en ineens was alles verschrikkelijk.”

Afgezegde date

Noa’s stiefvader Jeroen Rietbergen is door haar eigen collega’s van VI veelvuldig ‘Vieze Jeroentje’ genoemd. Wat vindt Noa nu van hem? “Na een tijdje moet je ook dóór. Ik ben boos, verdrietig en teleurgesteld, maar ben ook niet zomaar vergeten wie hij voor mij was, alle goede dingen die hij heeft gedaan. En hij heeft enorm aan zichzelf gewerkt.”

Ze besluit: “Ik geloof dat mensen een tweede kans verdienen. Je kan alleen niet zomaar zeggen: ‘Oké, nu doen we allemaal weer normaal.’ Zoiets kost tijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol in elk geval de openstaande vragen moet beantwoorden over het Voice-schandaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen