Jack van Gelder haalt wit voetje: ‘Hij gooit zijn integriteit te grabbel’

Hoort Noa Vahle dat goed? Is ze weer ergens bejubeld? Ja, ditmaal doet Jack van Gelder een duit in het zakje – hij wordt gewoon emotioneel als hij haar hoort praten. “Integriteit te grabbel!”

Noa Vahle en Jack van Gelder © SBS 6

Het is zó 2023: Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, die opzichtig door al haar SBS 6-collega’s bejubeld wordt. Wat doet ze het fantástisch, wat is ze toch gewéldig, wat een natúúrtalent! Kennelijk vindt Jack van Gelder het nog niet genoeg, want die begon Noa vorige week alwéér te bejubelen, ditmaal in de talkshow van Hélène Hendriks.

Doodgewoon

Hélène had toen een liveschakeling met Noa, iets saais over sport, en daarna stak Jack direct weer de loftrompet. Vermoeiend, vindt mediacriticus Victor Vlam het. “Wanneer zij in Vandaag Inside of De Oranjewinter verschijnt, wordt ze vaak opzichtig geprezen door allerlei gasten”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Ze wordt vaak geprezen dat ze naturel is, dat ze heel duidelijk spreekt en al die dingen. En dat gebeurde afgelopen week weer, want ze zat in de uitzending, ze had een doodgewone stand-up’er gedaan bij een of andere schaatswedstrijd. Ja, er ging niks technisch mis, dus er was niks mis mee. Tegelijkertijd, het was ook niet echt bijzonder.”

Talloze keren

Het talent van Noa wordt echt overdreven, aldus Victor. “Want een stand-up’er is iets wat in allerlei actualiteitenprogramma’s dagelijks talloze keren gebeurt. Ik vond het niet bijzonder. Maar Jack van Gelder, die gaat lós op haar, alsof ze net een medicijn tegen kanker heeft uitgevonden. Die prijst haar de hémel in.”

Victor laat vervolgens het fragment van Jack horen. “Ik wil het even laten horen, ik vind het zo ongemakkelijk. Gasten moeten hier echt mee ophouden. Dit is hoe Jack het deed.”

We horen Jack onder meer zeggen: “Zo knap, hè? Er valt geen ‘uh’ in haar hele verhaal. Het gaat gewoon door.”

Integriteit te grabbel

Dit moet echt stoppen, aldus Victor. “Ja, jezus jongens, kom op nou zeg. Jack van Gelder doet dat om in de smaak te vallen bij Ome John. Dat is de reden waarom hij dat doet. Andere gasten bij dat programma doen dat ook. Ik denk echt dat ze zich niet realiseren hoe lelijk dit is. Dit komt zó slecht over op de kijker, want je gooit hiermee echt je integriteit te grabbel.”

Hij besluit: “Als jij dit doet, dan zeg je eigenlijk van: ik ben bereid om alles te zeggen wat nodig is om mijn baantje hier te behouden. Het is een manier om jezelf direct een stukje minder geloofwaardig te maken. Dus ik zou echt iedereen adviseren om hiermee te stoppen. Dit is niet verschrikkelijk goed om te doen. Kap hiermee, jongens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het bejubelen van Noa Vahle nu wel mag stoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen