Dochter Linda de Mol krijgt kritiek na slopen Wijnaldum: ‘Sigaar’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, krijgt kritiek op haar kritische interview met voetballer Georginio Wijnaldum. “Wat kan zo een jongen nou zeggen als je dat vraagt?”

Wijnaldum en Noa Vahle © SBS

De antwoorden die Georginio Wijnaldum heeft gegeven tijdens een interview met Noa Vahle bezorgen hem een flinke deuk in zijn imago. Veel mensen vinden de manier waarop hij wegkijkt bij de schending van mensenrechten in Saudi-Arabië heel dom. Volgens de voetballer kun je dat namelijk wegstrepen tegen de toeslagaffaire in ons eigen land.

Altijd de sigaar

Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn vindt het wel een beetje spijkers op laag water zoeken en haalt uit naar Noa. “Ik ben niet team-Wijnaldum en zijn antwoord slaat natuurlijk nergens op maar wat willen we precies dat zo iemand antwoordt als een journalist over Saudi-Arabië begint?”, schrijft hij op X.

Wilson vraagt zich af wat Noa dan verwacht op zo’n moment. “Wat kan zo een jongen nou zeggen? Iedereen doet zaken met dat land maar de sporters zijn altijd de sigaar.”

Parallel universum

Noa wist precies waar ze op uit was toen ze Wijnaldum naar zijn mening vroeg, aldus Wilson. “Van een gemiddelde voetballer kan je niets verwachten. Leven in een parallel universum waarbij iedereen ze aardig en geweldig vindt. We leggen hen ook een voorbeeldfunctie op die ze helemaal niet kunnen dragen.”

Ene meneer Cerberus brengt daar tegenin: “Je mag van zo iemand toch verwachten dat hij iets van mediatraining heeft gehad? Er waren legio manieren om die vraag te tackelen. Dat hij uitgerekend kiest voor de domste variant is tekenend.”

Voor het geld!

Wat vindt Lilian Marijnissen, oud-SP-leider en nu aanstormend tv-talent, ervan? Zij zegt in Vandaag Inside: “Of gewoon eerlijk zeggen: ‘Ik ga voor het geld.’ Wees dan een vent en zeg dat dan, maar ik vond dit wel heel erg hoor. De redenering is: ik heb het niet gezien, dus dan is het er niet.”

Johan Derksen blijft het onbegrijpelijk vinden: “Hoe leef je in een omgeving waar dat gebeurt en dat je dan ijskoud durft te zeggen van: nou, nee, ik merk er niks van?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen denkt dat media niks meer moeten vragen aan types als Wijnaldum. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen