Heeft dochter Linda de Mol groot probleem? ‘Ze is extréém saai!’

Heeft Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, een groot probleem? Volgens mediacriticus Victor Vlam wel. Hij stelt dat deze telg van miljardairsfamilie De Mol ‘extreem saai’ is.

Noa Vahle © SBS

Noa Vahle wordt met name door haar collega’s bij SBS 6 gretig bejubeld. Zo hard mogelijk, in de hoop dat John en Linda de Mol de complimentjes aan de tv-pupil ook meekrijgen. Maar is de hype die vorig jaar om haar heen gecreëerd werd niet een beetje overdreven? Eigenlijk voegt ze momenteel bar weinig toe aan VI en De Oranjewinter.

Extreem saai

Volgens mediacriticus Victor Vlam is ze gewoon niet bijzonder genoeg voor televisie. “Ze is saai, dat zeg ik alvast. Ze is saai, dat is het probleem. Ze is hartstikke saai. Noah Vahle is echt extreem saai. Dat is het probleem”, oordeelt hij genadeloos hard in de immer spraakmakende podcast De Communicado’s.

Er is helemaal niks aan, aan die Noa, vindt hij. “Ja, ze komt ontzettend naturel over. Maar de echte vraag is: is Noa interessant? En ik heb nu een aantal keer de ervaring gehad dat ik bij mezelf dacht van: ik vind van niet.”

Geen uitspattingen

Noa is bij VI te zien in de rol van sportverslaggever. “Ik dacht vaak bij mezelf van: ik vond het een beetje saai, maar goed, het kan zijn dat ik gewoon niet zoveel van voetbal hou, dus misschien ligt het aan mij. Maar toen las ik dat interview met LINDA. meiden en toen zag ik daar iemand die heel erg behoudend is, geen enkele uitspatting heeft.”

Victor vervolgt: “Ze benadrukt dat ze altijd op haar hoede is. Dat ze nooit lazarus op de bar heeft staan dansen, dat ze nooit losbandig was als puber. Het lijkt alsof zij geen énkele uitspatting in het leven heeft gehad en dan denk ik bij mezelf: ik ben zó niet geboeid door haar als persoon. En toen zag ik haar op oudejaarsavond bij Ik Hou Van Holland.”

‘Ze voegt niks toe’

Dat optreden bij mama Linda was ook al verschrikkelijk, aldus Victor. “Ik vind dat ze eigenlijk helemaal niks toevoegde aan dat hele programma. Ze had er net zo goed niet kunnen zijn, terwijl allerlei andere gasten alles in de strijd gooien om in de smaak te vallen bij het publiek. Je moet een beetje mensen entertainen daar. Dat doet ze allemaal niet.”

Wat is zijn conclusie? “Mijn conclusie: ik denk dat het een heel aardig meisje is. Echt een heel aardig meisje. Maar ik vind haar hemeltergend saai.”

Gedrilde Noa

Hoe komt dat dan precies volgens Victor? “Ze wordt door haar familie gedrild alsof ze de toekomstige koningin van Nederland is. En het resultaat is dat ze net zo saai is als de koninklijke familie. Ze is kleurloos. Dus ik denk inderdaad dat dat het probleem is. En ik denk dat er een tweede reden is dat ze zo saai is.”

Wat dan? “Dat ze als nepobaby nooit heeft hoeven vechten voor aandacht. Dat kreeg ze altijd vanzelf. En dat is natuurlijk iets wat haar anders maakt dan heel veel andere mensen. Iedereen moet ervoor vechten om op televisie te komen. Je moet opvallen. Je moet je kop boven het maaiveld uitsteken. Anders kom je er gewoon niet.”

Hemeltergend

Iedereen die werkt in de wereld van de televisie weet dat je moet opvallen, aldus Victor. “En dus ook dingen moet doen om op te vallen. Zij heeft dat nooit hoeven doen. En het resultaat is dat ze dus ook nooit goed is geworden in interessant zijn en de aandacht trekken. En dat maakt haar helaas echt hemeltergend saai.”

Gelukkig zal Noa van haar familie oneindig veel kansen krijgen, zegt Victor, máár: “Ik denk dat ze in elk ander geval zouden hebben gezegd: dit is iemand die nog niet klaar is voor het grote podium. Daar is ze gewoon simpelweg niet charismatisch genoeg voor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen