Matthijs van Nieuwkerk weigert SBS 6-ploeg: ‘Scheer je weg hier!’

Twee van ’s lands minst geliefde BN’er-mannen kwamen gisteren samen: Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. Maar op de pers zaten ze niet echt te wachten… “Scheer je weg!”

Matthijs van Nieuwkerk en Bart Ettekoven © SBS 6

Rob Kemps heeft een of ander boekje geschreven over een Franse begraafplaats en die heeft hij gisteren ergens gepresenteerd. En als je boekpresentatie zegt, dan zeg je Matthijs van Nieuwkerk. Die komt tegenwoordig nog naar de opening van een envelop. Heel spraakzaam was de gevallen televisiester niet…

Boekpresentatie

BN’er-fotograaf William Rutten wijst erop dat de boekpresentatie niet toegankelijk was voor de pers. “Het was een vrij bijzondere boekpresentatie, want er was geen pers aanwezig”, zegt hij in Shownieuws.

Collega Dyantha Brooks: “Wás het een boekpresentatie? Dat is nog even de vraag.”

Bart Ettekoven: “Hij presenteerde het aan zijn vrienden en bekenden. Zijn familie uit Brabant was er, zijn vriendin Stephanie Klaver was er en goede vriend Matthijs van Nieuwkerk was er ook.”

‘Scheer je weg’

Wat Matthijs er deed? “Die schijnt een soort abonnement te hebben op boekpresentaties en cd-presentaties. Dat is zijn core business de laatste maanden. Hij zou het presenteren, werd van tevoren verteld, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Hij was wel aanwezig en Rob richtte ook even het woord aan Matthijs”, aldus Bart.

Het is Shownieuws niet gelukt om Matthijs te spreken. “We hebben geprobeerd om Matthijs nog even te spreken te krijgen, maar wij werden vriendelijk doch dringend verzocht om ons weg te scheren. Echt tot een paar keer toe kwam de organisatie, de uitgeverij, naar ons toe en ze zeiden: ‘Willen jullie nú weggaan?’”

Buiten de deur

De organisatie joeg Shownieuws op een gegeven moment zelfs weg toen ze gewoon op openbaar terrein stonden. “Zelfs buiten de deur?”, aldus Dyantha.

Ja, zegt Bart. “Gewoon op de stoep, stonden we, maar dat werd toch niet heel erg op prijs gesteld.”

Instagram

Een fotootje van Matthijs en Rob:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen