Angela de Jong juicht om oorwassing Khalid & Sophie: ‘Hallelujah’

Angela de Jong vindt het ontzettend mooi dat Khalid Kasem en Sophie Hilbrand zo op hun nummer zijn gezet door boerenpolitica Caroline van der Plas. “Hallelujah, zou ik bijna zeggen.”

Khalid Kasem, Angela de Jong en Sophie Hilbrand © NPO

De vroege NPO 1-talkshow Khalid & Sophie krijgt steeds meer kleur op de wangen: de presentatoren deinzen er niet voor terug om het echte BNNVARA-geluid te laten horen en daar is ons pluriforme omroepbestel natuurlijk ook voor bedoeld. Het leidde in de aflevering van gisterenavond tot een pittige confrontatie met studiogast Caroline van der Plas.

Valse Khalid

Caroline vindt het not done hoe bezorgde omwonenden van het Budelse asielzoekerscentrum worden afgeschilderd in een rubriekje van Khalid & Sophie. Vingerwijzend valt ze het duo aan: “Ik vind het verschrikkelijk – serieus – dat jullie dit op deze manier laten zien van Budel. Jullie zijn nog nooit in Budel geweest.”

Gewéldig, vindt Angela de Jong dat. De opiniediva heeft er vandaag haar hele column in het AD aan gewijd. Ze vindt Khalid Kasem en Sophie Hilbrand heel erg vals. “Het was niet de bedoeling om de man te kakken te zetten, hoor. Nee natuurlijk niet. Hoe kom je daar nou bij?”

Hallelujah

Angela somt vervolgens de redenen op waarom het volgens haar wel degelijk de bedoeling was om die man voor schut te zetten. Vooral de vraag die Khalid na het item stelt zegt volgens haar alles: “Dit is kennelijk het imago van asielzoekers in een bepaald deel van Nederland. Schrikt u daarvan?”

Esther Ouwehand reageert daarop zoals gewenst. “Maar gelukkig was daar Caroline van der Plas”, aldus Angela. “Hallelujah, zou ik bijna zeggen. (…) Daar zat weer de oude, strijdbare Caroline, de vrouw die niet laat sollen met het platteland. Ze reageerde furieus.”

Oorwassing

Het is heel goed dat Khalid en Sophie even op hun plek worden gezet, vindt Angela. “In een ondubbelzinnig betoog waste ze het Amsterdamse duo weinig zachtzinnig de oren.”

Het is volgens haar een perfect voorbeeld van de kloof tussen de Randstad en het platteland. “Ze verdiende er een staande ovatie voor. Of op zijn minst een klaterend applaus. Maar ja, de studio stond in Amsterdam. Dus dan weet u het wel.”

Veel te rechts

Wat ze er in Amsterdam van vinden? Daar vinden ze Khalid & Sophie juist te veel buigen voor rechts. “Kennelijk wilde de redactie van Khalid & Sophie uit alle macht het verwijt van ‘linkse mainstreammedia’ voorkomen”, schrijft tv-recensent André Nientied in de stadskrant Parool.

Wat vindt hij van Caroline’s ontploffing? Populistisch. “Daarmee won Van der Plas toch weer zieltjes buiten de Randstad.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen