Krijgt vader van VI-ster Sam Hagens een eigen talkshow? ‘Lollig’

Krijgt Vandaag Inside straks concurrentie van de vader van hun eigen sterverslaggever Sam Hagens? Het zou zomaar kunnen, want Pieter Jan Hagens heeft als Buitenhof-host genoeg ervaring.

Pieter Jan Hagens en Sam Hagens © NPO

Talkshows concurreren onderling hevig met elkaar om de beste gasten en Vandaag Inside heeft het daarbij extra zwaar. Lang niet iedereen durft daar namelijk aan te schuiven en sommigen zijn daarom geneigd om voor een veilig alternatief te gaan. Krijgen ze straks ook nog last van de vader van hun eigen sterverslaggever Sam Hagens?

Eigen talkshow?

Sam heeft, net als veel talenten in Hilversum, een beroemde ouder. Papa Pieter Jan Hagens staat al sinds het tijdperk van de zwart-wittelevisie achter de camera en heeft dus heel veel ervaring, onder meer als presentator van EenVandaag en de zondagmiddagtalkshow Buitenhof. Heeft hij ook de ambitie om een eigen latenightprogramma te maken?

Nee, antwoordt Pieter Jan in de toonaangevende tv-gids TROS Kompas. “Nee, en dan kom ik weer terug op waarom ik met amusement gestopt ben. Er zit gewoon niet zoveel ‘show’ in mij. Als je een talkshow doet, moet je toch wat lolliger zijn dan ik misschien ben. Ik ben er te serieus voor. Ik ben uiteindelijk toch echt een journalist en interviewer.”

Overmoedig

Deed Pieter Jan ook amusement dan? O ja, hij was ooit de presentator van Wie is de Mol. “Op een gegeven moment heb ik besloten om geen amusementsprogramma’s meer te doen, maar te kiezen voor journalistiek. In het verleden was ik overmoediger: ‘Ik kan doen wat ik wil, amusement en journalistiek kunnen best samengaan’.”

Buitenhof en Wie is de Mol combineren? Het paste niet echt, vindt Pieter Jan achteraf. “Ik ben daar een beetje van teruggekomen. Het kan heel lang goed gaan, maar toch kom je op een punt waarop het beter is om te zeggen: ik concentreer me op één bepaald iets en dat doe ik goed. Journalistieke dingen passen mij het best.”

Tips voor Sam

Zijn zoon Sam is wél heel erg frivool. Vandaag Inside is meer entertainment dan serieuze journalistiek en de laatste tijd zit hij daar ook steeds aan de bar met heel wild haar. Vindt Pieter Jan dat wel kunnen? Geeft hij hem tips? “In het begin namen we interviews door. Het draait bij politieke interviews vaak om vooruit denken.”

Dat is wat hij Sam heeft meegegeven. “Daar hebben wij vaak over gespard. Dan belde Sam mij op: ‘Ik heb deze vraag bedacht, wat vind je ervan?’ Dan zei ik: ‘Oké, welke antwoorden kan hij hier op geven?'”

Zijwieltjes

Nu doet Sam het allemaal zonder zijwieltjes, legt Pieter Jan uit. “Dat was echt in het begin van zijn carrière, hoor. Sam is nu zo ervaren dat hij helemaal zijn eigen koers vaart. Daarin is hij heel goed bezig.”

Sam is donderdag te zien in het verkiezingsdebat op SBS 6, Pieter Jan doet maandag het EenVandaag-debat op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen