Pieter Omtzigt belt Jeugdjournaal-debat ook al af: ‘Dit is de reden’

Pieter Omtzigt krijgt het verwijt dat hij te veel debatten laat schieten en nu heeft hij de verkiezingsuitzending van het Jeugdjournaal ook al afgezegd. “Dat heeft te maken met zijn dochter.”

Pieter Omtzigt © NOS

Het is traditiegetrouw het frivoolste moment van elke verkiezingscampagne: het Jeugdjournaal-debat, waarin de lijsttrekkers met elkaar in discussie gaan over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn. Wie er komen? Dilan Yesilgöz, Frans Timmermans, Rob Jetten, Geert Wilders, Caroline van der Plas en Henri Bontenbal.

‘Duikende Omtzigt’

Waar is Pieter Omtzigt? Die moet de uitzending helaas aan zich voorbij laten gaan. “Hij moest de uitnodiging van het NOS Jeugdjournaal afslaan omdat zijn dochter afstudeert op de dag van de opnames”, is te lezen in Veronica Superguide, dat een interview heeft met eindredacteur Jochem Nühn.

De laatste tijd krijgt Omtzigt veel kritiek op het feit dat hij aardig wat debatten afslaat. “Hij was afgelopen zondag ook niet van de partij bij het tweede RTL-debat. Hij ‘duikt’ en ‘is niet duidelijk’, vindt SP-leider Lilian Marijnissen.

Wilders heeft zin

Wie er het meest zin heeft in dat Jeugdjournaal-debat? Geert Wilders, vertelt eindredacteur Jochem. “Wilders komt hier altijd heel graag. We hebben weleens gehoord dat hij dit het leukste debat vindt. Als er nieuwe verkiezingen aankomen, dan meldt hij zich altijd al vroeg vol enthousiasme aan via zijn campagneleider.”

De kinderen zijn volgens hem ook fan van de PVV-leider. “Er was eens een meisje dat tegen Geert Wilders zei: ik wil u graag een knuffel geven. Dat was een bijzonder moment. Onder de kinderen, die natuurlijk ook horen dat hij wordt bedreigd en beveiligd, is hij een heel bekend politicus.”

Politieke woorden

Het Jeugdjournaal heeft een video online geplaatst om kinderen alvast wat moeilijke woorden uit te leggen. “Politici kunnen best moeilijke (en saaie) woorden gebruiken. Bij het Jeugdjournaal proberen we natuurlijk dit te voorkomen, maar het kan dat er hier en daar een politiek woordje tussendoor glipt.”

Het Jeugdjournaal-debat is zondag om 19.00 uur te zien op NPO 3.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Pieter Omtzigt zich meer moet laten zien bij tv-debatten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen