Roxeanne Hazes zit in Khalid & Sophie: ‘Je zegt niks over Rachel’

Roxeanne Hazes heeft een nieuwe plaat te pluggen en daarom zat ze gisterenavond in de talkshow Khalid & Sophie. Heeft dat kersverse Hazes-juice opgeleverd? Niet bepaald…

Sophie Hilbrand en Roxeanne Hazes © NPO

Sensatiezoekers worden direct aan het begin van het gesprek uit hun droom geholpen door gastvrouw Sophie Hilbrand. Ze geeft duidelijk aan dat er géén juice op tafel komt. “Roxeanne, ik vind het zo leuk dat je er bent. We gaan het met je hebben over je nieuwe plaat, we gaan het hebben over jou, we gaan het níet hebben over jouw moeder.”

Niet over Rachel

Hè, dat is jammer. De frituur kan uit, geen kroket op tafel. Maar waarom niet? Sophie: “Dat wil je niet, dat kan je niet, dat heeft ook te maken met juridische zaken. Mochten er mensen zijn ingehaakt vanuit Boulevard: u kunt meteen weer terug, want daar gaat het hier niet over. We gaan het lekker hebben over muziek en over jouw album.”

Roxeanne zegt er geen woord over, maar lacht beleefd en kijkt instemmend. Het is natuurlijk logisch dat ze van Khalid & Sophie heeft geëist om het niet over haar moeder te hebben, want dan zou het achteraf in de media niet gaan over haar nieuwe muziek, maar alleen maar over de ellende in de familie Hazes.

Zes jaar niets

Waarom heeft Roxeanne eigenlijk zes jaar lang niets nieuws gemaakt qua muziek? Waar was ze? “Onder andere heel veel in de studio, maar ook ondertussen moeder geworden. Er lag in principe wel vier jaar geleden een album klaar, moet ik zeggen, alleen door mijn eigen mentale toestand…”

… Heeft ze dat album weggegooid. “Ik was op dat moment nog niet in staat om een volledig album naar buiten te brengen, omdat ik best wel lang in een depressie heb gezeten en een grote aanleiding daarvoor was moeder worden. Niet per se dat mijn kind dat natuurlijk teweeg heeft gebracht bij mij, maar wel heel erg de druk van buitenaf.”

Falende moeder

Er speelden bovendien ‘dingen in mijn privéleven’, aldus Roxeanne. “Daardoor had ik constant het gevoel dat je een falende moeder bent, omdat dingen niet lukken.”

Ze werd ook herinnerd aan haar eigen jeugd. “Het is geen geheim dat ik ben opgegroeid met een vader die veel dronk. Daardoor voel je je helaas wel eens onveilig in je thuissituatie. Op het moment dat je zelf moeder wordt, word je heel erg teruggeworpen en denk je: welke dingen vind ik mooi uit mijn jeugd en neem ik mee en welke dingen laat ik achter?”

Trots op achternaam

Veel mensen stellen dat Roxeanne de enige normale Hazes is. Schaamt zij zich niet voor die naam? “Ik haal wel ook heel veel trots uit mijn achternaam. Ik ben echt ontzettend trots op wie ik ben en wie mijn vader was.”

Roxeanne werd twee uur later overigens volkomen afgekraakt om dit tv-optreden. Johan Derksen in Vandaag Inside: “Haar vader zong precies wat bij hem hoorde, maar zij wil een beetje in die chansonhoek het Nederlandse lied brengen, maar ze kan het niet aan. Het is ongeloofwaardig zoals zij het zingt.”

Fragment

Roxeanne in Khalid & Sophie:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen