Rachel Hazes wil ruzie met Roxeanne in stand houden: ‘Gekwetst’

Rachel Hazes wil de ruzie met haar dochter Roxeanne Hazes in stand houden. Ze is naar eigen zeggen te veel gekwetst om de relatie ooit nog te herstellen. “Nooit meer aan tafel!”

Rachel Hazes en Roxeanne Hazes © RTL, NPO

Het is nu al jaren hommeles tussen Rachel en Roxeanne Hazes. De kans dat het ooit nog goed komt tussen beiden is nihil. Niet alleen omdat Roxeanne de deur al heeft dichtgegooid – ze noemt haar moeder tegenwoordig zelfs ‘mevrouw Van Galen’ – maar ook omdat Rachel niet meer wil. Ze wil de ruzie met haar dochter graag in stand houden.

‘Komt niet goed’

Rachel is voorgoed klaar met haar kind. “Ik ben er heel eerlijk in: het hoeft ook niet eens meer goed te komen tussen ons. Ze zal wel altijd mijn kind blijven. Als ze me morgen belt met een probleem, zal ik dat ongetwijfeld voor haar oplossen. Maar ze hoeft niet beslist meer met mij aan tafel te zitten.”

Ze vervolgt in de Party: “Dat klinkt misschien hard, maar ik ben zo gekwetst door haar. Wat ze eerder al bij Beste Zangers vertelde, dat ik er niet voor haar zou zijn geweest na het overlijden van haar vader, vond ik heel ver gaan. Hoeveel klappen moet ik nou nog incasseren?”

‘Blijft je kind’

Vindt Rachel niet dat ze haar moederrol verwaarloost? “Ik snap dat mensen zeggen: ze blijft toch je kind. Maar je kunt het ook omdraaien: ik blijf toch haar moeder. En ik ben nooit lelijk over haar geweest in de media. Kijk, dat ik bepaalde vragen heb over de manier hoe er met geld om is gegaan in mijn bedrijf, dat is nog steeds mijn goed recht.”

Wat haar het meest raakt? “Ik snap best dat als je boos bent, je met extra veel emotie praat. Maar ook al zit je hoog in je emotie, dan nog hoef je geen kwetsende dingen te zeggen in de rechtszaal. Er werd door Rox gezegd dat ik eigenlijk de veroorzaker ben van haar miskraam. Ik vind dat wel heel heftig. Ik vind dat je zoiets niet zomaar kunt roepen.”

Nudisten

Roxeanne moet haar mond houden, vindt Rachel. Ze voegt toe in Story: “Een slip of the tongue kan, maar het is gewoon té veel geweest.”

Ze besluit: “Als je in Beste Zangers vertelt dat je je moeder na het overlijden van je vader negen maanden hebt moeten missen, dat André en ik haar tijdens zijn concerten bij nudisten hebben ondergebracht, en je tien jaar lang huilend het repertoire van je vader hebt gezongen… Nee, dat kan niet. Ik heb er te veel schade van ondervonden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Na dit verhaal van Rachel Hazes: wie is volgens u de grote boeman in dit verhaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen