André Hazes jr. staat open voor anti-Rachel-zaak: ‘Als ik nodig ben’

André Hazes jr. zet voor het eerst de deur op een kier als het gaat om de erfeniszaak tegen zijn moeder Rachel Hazes. “Als Rox mij nodig heeft, waar dan ook, dan sta ik er voor haar.”

André Hazes jr., Roxeanne Hazes en Rachel Hazes © RTL, AvroTros, SBS

De hereniging tussen André Hazes jr. en zijn zus Roxeanne Hazes is sinds enkele weken een feit. Sindsdien vragen veel mensen zich af of ze samen ten strijde gaan trekken tegen hun duivelse moeder Rachel. Zij lijkt ten onrechte de nalatenschap van wijlen André Hazes te beheren en na dat rare gedoe met die Lidl-badslippers wil Rox dat overnemen.

Rustig aan

Hoe is het contact nu met Rox? Goed. Haar één jaar jongere broer vertelt aan RTL Boulevard: “We doen het wel heel rustig aan en we zijn niet élke dag bij elkaar op de koffie ofzo, maar het contact is heel goed.”

Wie heeft de eerste stap gezet? “Ikke. En de tweede ook en de derde en de vierde. Ze was heel erg terughoudend. De aanhouder wint. Het is me zeg maar gelukt.”

Nóg niet

Het is nooit heel erg uit de hand gelopen tussen hen, vertelt André. “We hebben nooit scheldend tegenover elkaar gestaan. Ik denk dat het heel goed was om juist afstand van elkaar te nemen om het niet erger te laten worden. Daarom kunnen wij nu juist op deze manier met elkaar omgaan.”

Gaat hij zijn zus nu bijstaan in de anti-Rachel-zaak? “Ik sta er niet – misschien nóg niet – maar niet zo in dat ik denk: ik sta mijn zus daarin bij, maar ik was wel benieuwd naar allebéi de kanten, en ik hoorde jarenlang één kant van een verhaal en ik vind het wel heel fijn om te weten: hoe zit het aan de andere kant?”

Verpesten

Het valt op dat André heel bewust ‘nóg niet’ zegt, dus hij laat nadrukkelijk toch de optie open dat hij zich bij haar aansluit. “Ergens ligt er een waarheid en waar die is hopen we ooit te weten zeg maar. Maar ik heb nog niet echt het gevoel dat ze mij nodig heeft in deze strijd.”

Waar de waarheid ligt? Ergens tussen een miljoenenerfenis en een paar Lidl-slippers waarschijnlijk. André bemoeit zich er liever niet mee. “Ik ben gewoon bang dat eigenlijk elke beslissing die we daar extra bij nemen, dat dat het alleen maar kan verpesten.”

‘Dan ben ik er’

Als Roxeanne hem er nadrukkelijk om vraagt, dan gaat André alsnog overstag, belooft hij. “Ik weet wel dat… Het moment dat ik haar weer zag dacht ik: jezus, het is m’n zus en ik hou heel veel van haar, dus als zij mij nodig heeft, waar dan ook, dan sta ik er voor haar.”

Wat vindt André er trouwens van dat Rachel hen lijkt te hebben onterfd? “Misschien is dat het vreemde, maar niks verbaasde me meer ofzo. Ik heb me nooit echt druk gemaakt om een erfenis ofzo en dat is ook wat ik er ooit mee probeerde te zeggen dat ik me er niet mee bemoeide.”

K*tgeld

André besluit: “Ik vind een ding belangrijk: dat er goed wordt omgegaan met de naam Hazes. En al dat kutgeld, daar kunnen ze lekker mee doen wat ze willen. Dat boeit me oprecht geen reet.”

En dat is ook waar het Roxeanne om gaat: de naam Hazes en de manier waarop Rachel die verkwanselt. Al met al gaat het Hazes-gevecht tussen moeder en dochter dus vrolijk verder, met André jr. als aarzelende gastster.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen