Rachel Hazes verklaart rare vriendschap met Sarah van Soelen

Als André Hazes jr. het met je uitmaakt weet je één ding zeker: van de bijbehorende schoonmoeder kom je nooit meer af. Waarom is Rachel Hazes nog steeds zo dik met Sarah van Soelen?

Sarah van Soelen en Rachel Hazes © RTL, NPO

Het is een heel opvallend patroon: als André Hazes jr. het uitmaakt met een van zijn minnaressen, dan blijft Rachel Hazes steeds plakken. Of het nou Bridget Maasland is of Sarah van Soelen: in alle gevallen is er sprake van een blijvende vriendschap met Rachel. Is dat nou om haar aartsvijand Monique Westenberg een hak te zetten? Of is het iets anders?

‘Schrok me dood’

Er speelt in het geval van Sarah in elk geval iets anders mee, vertelt Rachel in de podcast Er Kan Van Alles Gebeuren. “Voordat André zeg maar de kliniek inging, belde André mij ’s avonds op. Zat hij in de auto en toen zei hij: ‘Mam, ik heb echt een serieus probleem en ik wil dat je me helpt.’ Maar toen vertelde hij eigenlijk nog niet de waarheid tegen mij.”

André verzweeg aanvankelijk zijn cokeverslaving. “Toen zei hij van: ‘Ik zit er helemaal doorheen. Ik kan van niks meer genieten. Er is niks wat me gelukkig maakt.’ Dan schrik je al eigenlijk als moeder, want dan denk je als moeder: welke kant gaat zoiets op? In welke toestand is die nu? Gaat die misschien gekke dingen doen?”

Soelen dankbaar

Het was een lastig telefoongesprek, aldus Rachel. “Je hebt elkaar aan de telefoon, dus je kan ook niet in zijn ogen kijken van: hoe is hij op dit moment? Dus toen zei die: ‘Mam, ik heb je hulp nodig.’ Toen heb ik hem natuurlijk geholpen.”

De échte hulp kwam echter van zijn schoonfamilie. “Ik blijf levenslang de familie Van Soelen dankbaar, want Sarah en haar ouders hebben er toch voor gezorgd dat mijn kind in een kliniek terechtkwam. En ik vind gewoon: dat zal ik mijn leven nooit vergeten. En dan ga je zo’n traject in met je kind, hè?”

Rachel en Sarah zijn tot op de dag van vandaag dikke mik. Laatst waren ze ook allebei aanwezig op een Hans Klok-première, waar Sarah haar plastic uiterlijk verdedigde.

‘Ik ben verslaafd’

Dankzij Sarah is André nu weer wie hij is, aldus Rachel. “We moesten vanaf de jeugd eigenlijk kijken van: waar is het fout gegaan? Of waar hadden we dit of waar hadden we dat? Je zit in praatsessies met je zoon. En dan gaat je kind tegen jou vertellen van: ‘Mam ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben verslaafd.’ En dat heb ik als heel zwaar ervaren.”

Waar het mis is gegaan? Nou, misschien bij die 200 euro stapgeld die André als 15-jarig jochie meekreeg? Eén ding is zeker: het hele afkickproces van André heeft Rachel heel veel gedaan. “Ja, dat ga ik ook mijn hele leven niet vergeten.”

Leugenachtig

Rachel is er wel teleurgesteld over dat André zo leugenachtig was. “Ik heb hem er denk ik misschien wel tien keer mee geconfronteerd, dat ik vroeg aan André van: ‘Joh, Dre, zeg het eerlijk, gebruik jij drugs?’ En dan wordt het altijd afgedaan van: ‘Nee ma, hoe kom jij daar nou bij en waarom denk jij dat?'”

Toch had ze het allang door. “Bij Junior herkende ik zijn handen. Ik noemde hem altijd Joe Cocker. Hij stond af en toe zo, weet je wel? Helemaal vercrackt. Dan ging hij praten en dan stond hij zo met zijn handen, en dan dacht ik: ja, dat kan niet. Maar dan was het altijd: ‘Nee mam, ik heb een neutje op.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen