‘Peter van der Vorst deelt sneer uit aan Eva Jinek, relatie verzuurd’

Peter van der Vorst deelt een flinke sneer uit aan Eva Jinek door zo resoluut en nadrukkelijk te zeggen dat er helemaal geen opvolger voor haar nodig is. “De relatie is verzuurd.”

Peter van der Vorst en Eva Jinek © RTL

Het lijkt erop dat de verschrikkelijk kostbare transfer van Eva Jinek naar RTL 4 de verwachtingen nooit echt heeft waargemaakt. Ze heeft de late avond van de zender weliswaar op de rit gekregen, maar dat is meer te danken aan producent Ewart van der Horst, die destijds in haar kielzog meeverhuisde naar de commerciële zender.

Nul op rekest

De bijdrage van Eva zelf is beperkter. Haar kijkcijfers vielen eigenlijk ontzettend tegen en waren nooit echt beter dan die van de presentatoren waarmee ze rouleerden. Ook haar ambitieniveau stortte in als een kaartenhuis: in het begin riep ze nog dat ze niet naar RTL 4 kwam om dienstjes te draaien, maar uiteindelijk was ze om de haverklap op vakantie.

Het allerpijnlijkst? Nu Eva weg is, wordt er géén vervanger voor haar geregeld. Oftewel: totáál niet onmisbaar. Beau, Humberto en Renze gaan het nu gewoon met z’n drieën doen. Wat er zo vreemd aan is? Beau en Humberto geven aan wél een vervanger voor Eva te willen – ze willen niet meer zulke lange weken maken – maar krijgen nul op rekest.

Peter weigert

Hun baas Peter van der Vorst laat wel héél nadrukkelijk weten dat Eva niet wordt vervangen en dat is volgens Victor Vlam een teken aan de wand. De televisiebaas van RTL woont in Abcoude op steenworp afstand van de presentatrice, maar die hele terugkeer naar de NPO is achter zijn rug om bekokstoofd. Hij was compléét verrast door haar overstap.

Victor denkt dat Eva uiteindelijk wél vervangen wordt, maar dat Peter nu gewoon loopt te bitchen. “Ik geloof er niks van dat er niet in de toekomst nog een vierde persoon bij komt. Ik denk: wat het vooral zegt is dat er op korte termijn geen opvolger komt voor Eva. Maar dat vind ik niet heel verrassend, want het is heel moeilijk om een opvolger te vinden.”

Sneer naar Eva

Wat Victor erachter zoekt? “Ik lees er een klein beetje een trapje naar in naar Eva Jinek. Het is natuurlijk zo… Zij heeft vier jaar daar gewerkt en nu gaat ze weg bij dat bedrijf en nu zegt Peter van der Vorst: ‘Ja nee, je hebt eigenlijk helemaal geen opvolger nodig. We gaan je niet vervangen. Het is heel mooi wat je deed, maar het komt allemaal wel goed.'”

Co-host Lars Duursma daarop in de podcast De Commuicado’s: “Het is het lulligste wat een medewerker kan overkomen. Je gaat op een gegeven moment met pensioen of je gaat weg bij een bedrijf en dan zegt iedereen van: ja, nee, we hebben eigenlijk geen opvolger nodig voor jou.”

Verzuurde relatie

Eva móet zich daar rot over voelen, aldus Victor. “Nee, dat is verschrikkelijk. Dat is echt een van de meest erge dingen die je kan overkomen. Het past ook wel een klein beetje in het patroon van een iets wat verzuurde relatie tussen RTL en Eva. Ik vond Eva Jinek ook best wel zuur dat zij klaagde dat zij haar redactie moest delen met de andere hosts.”

Hij vervolgt: “Er is duidelijk onvrede aan haar kant. Ik denk dat er ook echt wel wat onvrede bij RTL is over haar plotseling overstap. Ze proberen dat allemaal zo zoveel mogelijk met de mantel der liefde te bedekken, maar ik kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat daar wel echt venijn zit aan beide kanten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek is volgens RTL 4 dus behoorlijk inwisselbaar. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen