Rachel Hazes gaf 15-jarige André 200 euro stapgeld: ‘Voor cocaïne’

Rachel Hazes onthult waar de cocaïneverslaving van André Hazes jr. precies is ontstaan: op 15-jarige leeftijd, toen ze hem honderden euro’s meegaf voor stapavondjes. “Dat was een teken.”

André Hazes jr. en Rachel Hazes © RTL, YouTube

Eén ding staat als een paal boven water: André Hazes jr. en Roxeanne Hazes hebben een turbulente jeugd gehad. Met Rox is het allemaal redelijk goed afgelopen, maar André is totaal ontspoord: drank, drugs en een hele reeks minnaressen met de naam Sarah. Het allerergste? Dat-ie daar dan ook nog jarenlang mee loopt te koketteren in allerlei interviews.

15-jarige André

Waar is het zo ongelooflijk misgegaan met die jongen? Lange tijd was het een raadsel, maar nu schept Rachel Hazes duidelijkheid. Zij heeft namelijk min of meer zijn cocaïne gefinancierd toen hij nog maar 15 (!) jaar oud was. Anno 2023 kan André vrijelijk naar de geldautomaat lopen, maar toen hij tiener was, was dat natuurlijk heel anders.

Rachel vertelt in de podcast Wat Gaat Er Nou Gebeuren: “André ging best wel jong stappen, met 15 al. Dan geef je natuurlijk je zoon geld mee, omdat hij dan ook de taxi heen kreeg en hij bleef bij een vriend slapen, die was ook zeven jaar ouder, en ik dacht: die kwam ook uit een hele goede familie, dus ik dacht: nou, dat zit wel goed.”

200 euro

Wat gaf ze André dan mee op zo’n stapavond? “Hij was dan 15 dat hij ging stappen en dan gaf ik 200 euro mee. En dan ging hij een week later weer en zei hij: ‘Ja, maar ik moet wel meer geld hebben hoor, want met 200 red ik het niet.’ En dan zei ik: ‘Ja, maar wat doe jij dan?’ En dan zei hij: ‘Ja ma, je bent met allemaal gasten, je doet even een rondje.'”

Wát?! In welk universum is het normaal om je 15-jarige kind honderden euro’s stapgeld toe te stoppen? Zelfs als je verdrinkt in de erfenismiljoenen, dan is het pedagogisch onverantwoord om je tienerzoon elke keer met zoveel geld op pad te sturen. “Dan dacht ik: ja, het is ook allemaal best wel duur voor die jeugd.”

Coke is duur

Eh, ja, coke is duur. “Puntje bij paaltje, ja dan ging hij stappen, en ik ga nog niet eens zeggen wat ik meegaf. Maar dan zei ik wel eens tegen Dre: ‘Ja, maar in principe is voor jou helemaal geen geld gemaakt.'”

Die 200 euro gaf ze dus mee in het begin. Later kreeg André nog veel meer in handen. Een maandsalaris? “Bij wij spreken wel ja. En dat had eigenlijk het sein voor mij moeten zijn om door te hebben dat hij natuurlijk gebruikte.”

Cocaïne. 15 jaar. “Ja, daar ben ik allemaal later achter gekomen toen André natuurlijk in de kliniek zat. Achteraf bleek dat André vanaf zijn vijftiende al eens gingen gebruiken.”

Schuldig

Ongelooflijk. Je minderjarige zoontje met honderden euro’s op stapavond sturen en dan denken dat-ie er Haribo-hartjes en limonade van gaat kopen. Dit is next level naïef. “Je trapt eigenlijk gewoon in de leugentjes van je zoon.”

Voelt Rachel zich niet ongelooflijk schuldig vanwege dit falen? “Ja, ja. Toch qua opvoeding misschien toch te vrij geweest. En te makkelijk. Maar ja, aan de andere kant, dan moet je dat ook maar weer gelijk loslaten, want stel dat ik hem dan wel sterk had opgevoed, ja, dan was het misschien ook weer een heel stiekem kind geworden.”

Bank overvallen

Ah, Rachel móest die cocaïne wel indirect financieren. Een strenge opvoeding had volgens Rachel niet gewerkt. “Had hij misschien wel een bank overvallen. Ja, ik zeg ook maar iets geks, maar… Dus ja, ik heb het mezelf wel heel erg kwalijk genomen.”

Geestig. Er waren in de ogen van Rachel dus twee mogelijke afslagen voor André: links cocaïne, rechts een bankoverval. Kan iemand even die rookwolk voor haar ogen wegblazen? Ze is duidelijk de weg kwijt…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het normaal om een 15-jarige jongen 200 euro stapgeld te geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen