Jan Slagter: ‘Misschien ben ik gespot tijdens lunch met Matthijs’

Jan Slagter begrijpt er helemaal niets van dat Rutger Castricum zo stellig blijft roepen dat Matthijs van Nieuwkerk naar Omroep MAX gaat. “We hebben geluncht. Misschien zag hij dat?”

Jan Slagter en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Het is volgens Rutger Castricum al in kannen en kruiken: de gevallen megaster Matthijs van Nieuwkerk verhuist naar Omroep MAX. Hij heeft dit donderdagavond gezegd aan tafel bij Vandaag Inside, maar de volgende ochtend kwam er al een officiële ontkenning van omroepbaas Jan Slagter. Tóch blijft Rutger volharden. Hoe zit dit nou?

‘Lariekoek!’

Jan zat gisterenavond in de talkshow van Humberto Tan en werd ernaar gevraagd. “Lariekoek! Het is echt niet waar. Ik weet niet waar hij dat vandaan haalt. Ik heb regelmatig contact met Matthijs en dat ging vanaf het begin eigenlijk over: hoe gaat het met je en wat is er eigenlijk allemaal gebeurd? En misschien dat hij dat daaruit afleidt.”

Het kan ook zijn dat Rutger ze ergens samen heeft gespot, vervolgt hij. “Ik heb wel eens met hem geluncht. Misschien dat hij me ergens heeft zien zitten. Ik heb geen idee. Maar de afspraak is… Ik ben niet de spokesman van Matthijs, maar de kans is groot… Ik zou hem graag bij MAX willen hebben, dat heb ik ook niet onder stoelen of banken gestoken.”

Matthijs naar Netflix?

Het is echter nog niet duidelijk waar Matthijs heen gaat, aldus Jan. “Kiest hij voor de NPO, kiest hij voor RTL, kiest hij voor SBS 6, kiest hij voor een streamingdienst? Ik weet het niet. Dat zal blijken als dat onderzoek van de commissie-Van Rijn half november verschijnt. Dan kun je erover gaan praten en dat is ook de afspraak.”

Hij doelt op het onderzoek naar wangedrag bij de publieke omroep. “Matthijs wil ook liever dat hij daar dan op wacht. Het heeft al lang genoeg geduurd, dat maandje kan er ook nog wel bij. Het is echt lariekoek.”

Rutger houdt vol

Vreemd, vindt Humberto. Hij zegt: “We hebben Rutger ook nog even gebeld en hij zegt: ‘Ik blijf achter mijn uitspraken staan, ik heb een zeer betrouwbare bron.’ Kennelijk niet Jan Slagter, maar de linker- of rechterhand?”

Jan: “Het is echt onzin.”

Humberto: “En ik ga niet verrast worden over een maand dat alsnog blijkt dat?”

Jan: “Nee, zeker niet. Ik heb de wens uitgesproken dat hij bij de publieke omroep blijft. Is dat bij MAX? Ja, heel graag. Maar dat is op dit moment niet aan de orde. Misschien gaat hij wel naar RTL.”

‘Weet ik niks van’

Daar heeft Humberto dan weer niets van gehoord. “Daar weet ik niks van.”

Jan: “Maar ik heb ook een bron. Nee, dat is onzin, hoor, haha. Het is heel gemakkelijk om te roepen: ‘Ik heb een bron.’ Ik kan me daar heel moeilijk tegen verdedigen. Ik weet en ik kan het met mijn hand op de bijbel zeggen, maar dat zegt ook niks meer. Even serieus: het is echt nicht im Frage.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Matthijs van Nieuwkerk uiteindelijk gewoon terechtkomt bij Omroep MAX?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen