Waar gaat Daphne Deckers op stemmen? ‘Ik wacht op één ding…’

Daphne Deckers weet op dit moment, zo’n twee maanden voor de verkiezingen, nog niet op welke partij ze gaat stemmen. Wordt het Omtzigt? Of toch de VVD? “Ik wacht nog op één ding.”

Daphne Deckers © RTL

Het is geen geheim dat bekende Nederlanders liever nooit over hun politieke voorkeur praten, omdat het hen voor altijd achtervolgt en het hen sympathie kan kosten onder hun volgersschare. Als sterren een vraag krijgen over hun stemgedrag, proberen ze daar altijd op een beleefde manier onderuit te komen.

Stemwijzers

Daphne Deckers wil tijdens een interview met Wilfred Genee op BNR ook niet zeggen waar ze op stemt. Ze wijst erop dat ze nog één ding wacht. “Nou, ik weet het nog niet. Ik ga maar eens wat kieswijzers invullen, denk ik. Stemwijzers.”

Wilfred: “Dan ga je daar ook echt op af? Dat doe ik trouwens de laatste tijd ook steeds.”

Daphne: “Nou ja, omdat: ik weet het zo langzamerhand niet meer. Er zijn heel veel overlappen en iedereen roept aan de voorkant heel veel waar ik eigenlijk aan de achterkant niet veel van terugzie.”

‘Dat is politiek’

Dat is van alle tijden, aldus Wilfred. “Nou, dat is politiek.”

Daphne: “Dat is inderdaad zo. Dat is de samenvatting van politiek.”

Wilfred: “Ja, ik had de laatste keer dus ChristenUnie volgens mij. Toen heb ik ChristenUnie ingevuld bij die Provinciale Statenverkiezing.”

Pieter of Caroline

Andere BN’ers zijn openhartiger over hun stemvoorkeur. Zo zegt mediacriticus Victor Vlam in zijn podcast De Communicado’s: “Ik overweeg op dit moment twee partijen en dat zijn Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas. Ik vind echt dat ze het heel goed doen. Ik was ook echt onder de indruk van de lezing die Caroline van der Plas gaf.”

Caroline is een topper, vindt hij. “Ik vind dat zij heel goed een punt maakt over onze technocratische samenleving. Ik denk dat een van de echte problemen van deze tijd, waar we ons onvoldoende van bewust zijn, omdat het echt stapje bij beetje gaat, wij zijn zo f*cking technocratisch geworden en dat is ten koste gegaan van onze democratie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Deckers woont in een peperdure villa in Muiderberg. Hoe schat u haar in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen