Competitie: Tina Nijkamp wordt Angela de Jong van De Telegraaf

De door NPO, RTL en Talpa gestrafte kijkcijferwatcher Tina Nijkamp wordt de Angela de Jong van De Telegraaf. “Jullie zijn nu dé tv-recensenten van de twee grote kranten van Nederland.”

Angela de Jong en Tina Nijkamp © RTL

Als het gaat om berichtgeving over mediagerelateerde zaken, dan is het AD zwáár dominant in het krantenlandschap. De Telegraaf doet sinds het vertrek van Rob Goossens niet echt meer mee en de rest van de kranten spelen eigenlijk geen rol van betekenis op dit vlak. Maar daar komt nu verandering in: De Telegraaf komt nu met een eigen Angela de Jong.

Angela en Tina

Kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp is aangesteld om hét gezicht te worden van het mediahoekje van De Telegraaf. Ze kondigde het gisteren zelf aan in de talkshow Humberto, waar ze nota bene met Angela aan tafel zat. Angela keek haar met een zuinige blik aan en dat is ook niet zo gek, want dit kan haar serieus talkshowoptredens gaan kosten.

Is Angela’s plekje bij VI nog wel veilig of zien we daar straks opeens Tina zitten? En wie bellen Op1 en Humberto als ze een tv-deskundige nodig hebben: Angela of Tina? Hoe dan ook: Tina begint maandag. “Ik word vanaf volgende week twee keer per week columnist bij De Telegraaf.”

Twee recensenten

Humberto, die Angela kennelijk heeft vergeven voor al haar vernietigende columns, wordt er helemaal enthousiast van. “Dus we hebben Telegraaf en AD aan tafel zitten, dé tv-recensenten van de twee grote kranten van Nederland.”

Tina ontkent, maar het komt er natuurlijk wel op neer. “Nee, absoluut niet, ik word zeker niet zoals Angela de Jong recensent, maar ik ga eigenlijk net als op mijn Instagram vertellen over de mediawereld, over hoe tv-zenders werken en natuurlijk over kijkcijfers. Hoe het scoort, wat scoort wel en waarom scoort iets wel en waarom scoort iets niet.”

Eerste column

Humberto is benieuwd waar Tina over gaat schrijven. “Angela heeft net iets geschreven over Matthijs en het interview van vandaag. Zou dat ook in jouw column naar voren komen?”

Tina: “Eh, nou ik denk dat dat maandag niet mijn eerste column wordt.”

In tegenstelling tot Angela heeft Tina jarenlang in een leidinggevende functie gewerkt in de tv-wereld. Ze was programmadirecteur van SBS 6 en werd in 2008 verkozen tot Omroepvrouw van het Jaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen