Sylvana Simons ergert zich aan Op1-interview met Laurens Dassen

Sylvana Simons heeft zich gisterenavond op de bank flink zitten ergeren aan het Op1-interview met Laurens Dassen, de politiek leider van Volt. “De beste interviewer van het land?!”

Sylvana Simons en Laurens Dassen © NPO

De vrijdaguitzending van Op1 staat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen volledig in het teken van politiek. Het duo Sven Kockelmann en Tijs van den Brink ontvangt elke week politici en deskundigen om te praten over de plannen met het land. Gisteren zaten Lilian Marijnissen (SP) en Laurens Dassen (Volt) tegenover elkaar aan tafel.

Nederland afschaffen?

Laurens wil dat de Europese Unie véél meer macht krijgt, ten kost van de macht van lidstaten zoals Nederland. “Betekent dat echt dat we Nederland opheffen straks? Afschaffen, wat u betreft?”, vraagt Tijs hem in de uitzending van Op1.

Dat zal volgens Laurens niet gebeuren. “Nee, het is niet dat je Nederland opheft, maar het is wel dat je op Europees niveau de samenwerking anders gaat organiseren. Dat is noodzakelijk.”

Van land naar provincie

Tijs vraagt het voor de zekerheid nog maar een keer: “Nederland als land blijft bestaan?”

Ja, zegt Laurens, maar dan meer als een provincie van Europa. “Nederland als land kan gewoon blijven bestaan, net als dat de provincies in Nederland ook nog steeds bestaan. Alleen wat je op dit moment natuurlijk hebt dat je in Europa amper tot snelle besluitvorming kunt komen.”

En daar moet een machtiger Europa verandering in aanbrengen.

Sylvana ergert zich

Sylvana Simons heeft zich thuis op de bank flink zitten ergeren aan de manier waarop Laurens werd ondervraagd. “Laurens Dassen zegt bij Op1 drie keer het woord Europa en de ‘beste interviewer van Nederland’ wil weten of hij soms vindt “dat Nederland moet worden opgedoekt?!” 😩”, schrijft ze in een bericht op X, dat al 60 duizend keer bekeken is.

Volt-aanhanger Thijs daarop: “Vind het mooi hoe Dassen zijn verhaal ownt.”

Sylvana: “Hij is goed bezig. Enige oprechte tafelgast. Of je het met hem eens bent of niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland een provincie moet worden van Europa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen