‘Linda de Mol schaamt zich nog steeds voor Jeroen Rietbergen’

Linda de Mol schaamt zich volgens Rob Goossens nog steeds voor haar relatie met Jeroen Rietbergen, die vervolgd wordt voor verkrachting. “Hij staat niet op de vakantiefoto’s.”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Ze zal nooit meer de gevierde tv-koningin van Nederland worden: Linda de Mol. Er zijn mensen die vinden dat zij niet aangekeken moet worden op het wangedrag van Jeroen Rietbergen, maar er zijn ook veel mensen die haar erop aankijken dat ze hem gewoon weer in haar armen heeft genomen, ondanks zijn wangedrag bij The Voice.

‘Linda schaamt zich’

Het steekt critici vooral dat Linda al jaren weigert om verantwoording af te leggen in de media. Volgens Luuk Ikink móet er een interview komen over haar eigen rol in het hele schandaal. Ze woont dankzij de media in een kasteel, maar roept nu het haar uitkomt dat ze de media helemaal niet vertrouwt.

Het belangrijkst: Linda wil natuurlijk helemaal geen vragen krijgen over haar liefdesrelatie met ‘vieze Jeroentje’, zoals haar partner door de mannen van Vandaag Inside is genoemd. “Linda schaamt zich er wel voor”, weet Rob Goossens.

Openheid van zaken

Eric de Munck, zijn collega bij RTL Boulevard, vindt nog altijd dat Linda een interview moet geven. Hij zegt in de BLVD Podcast: “Kijk, in het geval van Linda zou ik zeggen: goh, geef wat meer openheid van zaken. Dat vind ik een beetje… Kijk, ze is ons niks verplicht hè, alleen zij is zo’n publiek figuur…”

Zelfs als ze een onwelgevallige boodschap heeft, zou iemand als Linda daar gewoon mee naar buiten moeten treden, vindt hij. “Ik denk als zij gewoon zegt: ‘Ik ben met Jeroen en ik steun hem’, nou helemaal prima.”

Buurvrouw De Mol

Bridget Maasland begrijpt die behoefte aan een interview. “Misschien komt het bij Linda ook dat we daar meer van willen weten, omdat het natuurlijk in een programma is gebeurd van haar broer, waar ze ook mee te maken heeft. Het valt onder de De Mol-noemer.”

Rob: “Nou, en ze heeft decennia lang juist haar persoonlijkheid, wie ze is, uitgemolken. Ik gebruik nu een negatief woord, maar we hebben natuurlijk decennialang echt van Linda de Mol als gewoon zeg maar ‘de buurvrouw’ genoten. En op het moment dat het allemaal wat ingewikkelder werd, toen zei ze ineens: ‘Hé, maar ik ben jullie niks verschuldigd.'”

Wegpoetsen

Dat is op zich waar, zegt Rob. “Maar dan zie ik op Instagram de familiefoto van de vakantie voorbijkomen en daar staat dan Jeroen weer niet op. Dat ik weer denk van: oké, ik begrijp niet dat je die man terughaalt, want dat is niet de vader van je kinderen. Maar waarom dan uiteindelijk op de vakantiekiekjes wel zo’n persoon wegpoetsen?!”

Bridget: “Maar dat weet je zelf ook wel, je hebt het antwoord. Je stelt eigenlijk een retorische vraag. Zeker met de juicekanalen en met iedereen die tegenwoordig op social media een ander gewoon kapotmaken zonder…”

Slachtoffers

Eric: “Nou ja, gewoon enige nuance of enige terughoudendheid.”

Bridget: “Precies dat.”

Bridget besluit: “Misschien houdt ze hiermee ook wel rekening met de slachtoffers, dat ze dat niet allemaal met iedereen wil delen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen