Sylvana Simons zegt HLF8 af vanwege gastenlijst: ‘Veel te rechts’

Sylvana Simons heeft haar optreden in de talkshow HLF8 gisteren op het laatste moment afgezegd vanwege de gastenlijst. “Ze hoorde wie er aan tafel zaten. Dat is toch een wat rechtser geluid.”

Sylvana Simons en HLF8 © HLF8

Het was gisteren heet politiek nieuws: de aanvaring tussen Sylvana Simons en minister Dilan Yesilgöz in de Tweede Kamer. Ze suggereerde dat mensen die demonstreren tegen Zwarte Piet ‘al meer dan tien jaar ofwel door de politie in elkaar worden geslagen ofwel dat de politie toelaat dat relschoppers hen te lijf gaan’, vat de Volkskrant samen.

Duim omhoog

Sylvana werd vervolgens streng terechtgewezen door de VVD-minister Dilan: “Ik laat niet 60.000 mensen die dag en nacht zich inzetten voor onze veiligheid wegzetten als een stel racisten. Hell no.”

Deze uitspraak van Dilan werd gisteren uitgezonden in de talkshow HLF8, waarna VVD-prominent Albert Verlinde begon te klappen. Hij stak zijn beide duimen omhoog. Medegast Fred Teeven, ook van de VVD: “Ik denk dat dit de enige goede reactie is van een heel waardige minister van Justitie.”

Namaakemoties

Fred steunt Dilan en hekelt Sylvana. “Ik vind dat Dilan het überhaupt fantastisch doet, maar dit is ook weer een bewijs dat ze het echt goed doet. De emoties van mevrouw Simons… Ik denk dat het een beetje namaakemoties zijn. Ik denk dat het bij de show hoort een beetje. Ik heb niet het gevoel dat dit heel oprecht was.”

Politiek verslaggever Sam Hagens onthult vervolgens: “Sylvana Simons wilde ook hier aan tafel zitten vanavond. Uiteindelijk wilde ze niet, omdat ze hoorde wie er aan tafel zitten.”

‘Te rechts’

Albert gekscherend: “Omdat er een homo aan tafel zit?”

Sam: “Nee, ik denk een wat rechtser geluid. Misschien was ze bang dat ze haar verhaal niet goed kon vertellen.”

Presentatrice Leonie ter Braak: “Dat is misschien ook niet een heel gekke gedachte, toch? Dan zit ze misschien wel vrij in haar uppie in wat een vrij moeilijk debat is.”

De gasten aan tafel waren naast Albert, Fred en Sam ook de rechtse opiniemakers Fidan Ekiz en Jack van Gelder.

Fake news

Albert: “Ja, maar ze is hier toch gewoon fake news aan het verspreiden? We spreken Forum voor Democratie ergens op aan, maar ik vind dit eigenlijk even erg. Je bent gewoon aan het neerzetten alsof we met een politie te maken hebben die meppend achter minderheden aan zit.”

Leonie: “Fake news? Haar frustratie is toch wel enigszins te begrijpen dat er niet is ingegrepen door de politie zaterdag?”

Albert: “Dat is iets anders.”

Fidan reageert

Sam: “Sylvana moet een beetje vechten tegen het vooroordeel dat ze altijd boos is, maar als je haar volgt bij de debatten in het afgelopen jaar, dan is dit nog nooit gebeurd.”

Fred: “Nou, ik heb ook wel eens naar het Vragenuurtje gekeken en het is altijd in een verhoogde toon en altijd met een overslaande stem.”

Sam: “Dit is wel een uitzondering hoor hoe erg het nu ontspoort. Daar heeft ze niets aan.”

Fidan: “De kans bestaat zelfs dat ze misschien ook niet aan tafel wil zitten vanwege mij. Ik bedoel: het zou me niet zo heel erg verbazen. Ik heb bij De Nieuwe Maan wel vaker meegemaakt dat mensen niet met mij aan tafel willen zitten.”

Fragment

De woedeuitbarsting van Sylvana:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Sylvana Simons niet naar HLF8 wilde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen