Frits Wester ongemakkelijk: Renze Klamer noemt hem ‘fitte boy’

Renze Klamer (34) heeft gisterenavond voor ongemak gezorgd bij Frits Wester (61) door hem live op televisie aan te kondigen als een ‘fitte boy’. “Wat zei je? Eh, nou als je dat zo zegt…”

Frits Wester en Renze Klamer © RTL

Frits Wester doet mee aan de nieuwe serie van Expeditie Robinson en in de leader is te zien hoe hij zich fysiek in vorm houdt tijdens zijn verblijf op het eiland. Een fragment daarvan was gisterenavond het openingsonderwerp in de talkshow Renze op Zondag, waar de politiek verslaggever te gast was. Kennelijk vond gastheer Renze Klamer het een ding.

Fitte boy

Na het aankondigen van de gasten, gaat Renze zitten op de kruk en legt hij heel vaderlijk zijn hand op Frits’ knie. “Frits, fijn dat je er bent.” En daar voegt hij aan toe: “Fitte boy.”

Het leidt tot ongemak bij Frits, die Renze’s vader had kunnen zijn. “Wat zei je?”

Renze, die populair wil doen maar autoriteit en persoonlijkheid mist, herhaalt: “Fitte boy.”

Frits: “Nou ja, als je dat zo zegt. Ja.”

Renze: “Toch?”

Frits: “Ja, nee, ja, fit, ja.”

‘Laten we kijken hoe fit’

Kennelijk vindt Renze het grappig als een 61-jarige man een beetje in shape wil blijven. “Laten we even kijken hoe fit. Dit is het shot dat van jou in de leader zit van Expeditie Robinson.”

Vervolgens worden de pull-ups van Frits eindeloos herhaald. De RTL Nieuws-journalist besluit er maar serieus op in te gaan: “O ja, ze hadden daar een soort schommel gemaakt met een plankje ertussen. Ik dacht van: als ik het bankje eruit haal, dan kunnen we ook wat andere dingen doen. Je wil toch een beetje…”

Energieniveau

Sporten is nou eenmaal belangrijk, ook op een onbewoond eiland, aldus Frits. “Je energieniveau loopt heel snel weg als je een paar dagen niet eet. Dan is 50 meter een heel end met die hitte en vocht. Ik dacht: ik probeer een beetje die spieren op peil te houden, dus toch wat oefeningen blijven doen de hele tijd. Dus toen hing ik in die boom, ja.”

Wat wil Renze hier nou mee? De presentator: “Ik vind het altijd leuk als mensen meedoen die een iets serieuzer imago hebben, dan is het ook gewoon verrassender. Ik ben gewend dat als je op nieuwsredacties met een korte broek komt, je eigenlijk al een beetje scheef wordt aangekeken. Wat vind je van Frits in zwembroek?”

‘Nou, verrassend’

Collega Floor Bremer, aan wie de vraag gesteld wordt, weet ook niet zo goed waar Renze heen wil: “Nou, verrassend. Ik heb het nog niet gezien, moet ik heel eerlijk zeggen, maar we hebben natuurlijk al wel de verhalen van Frits gehoord. Hij mag er nog niet heel veel over vertellen, dus we hebben wat kleine details gehoord.”

Tot slot: krijgt Frits veel reacties van kijkers? “Ja, normaal gesproken gaat het op straat en in tankstations altijd over politiek en nu gaat het ineens over Expeditie. Er zullen op Twitter wel vervelende dingen staan, maar daar kijk ik niet naar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer noemt zijn 61-jarige tafelheer Frits Wester een 'fitte boy'. Grappig of populair gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen