René van der Gijp: ‘Sjoerd van Ramshorst heel matige presentator’

René van der Gijp vindt dat Sjoerd van Ramshorst direct had moeten ingrijpen toen Pierre van Hooijdonk aan zijn talkshowtafel losging op Ajax-trainer Maurice Steijn. “Hij is heel matig.”

Pierre van Hooijdonk, Sjoerd van Ramshorst en René van der Gijp © NOS, SBS

Er is flink wat ophef ontstaan over uitspraken die voetbalanalist Pierre van Hooijdonk zondagavond heeft gedaan in de talkshow Studio Voetbal. Hij heeft Ajax-trainer Maurice Steijn zonder onderbouwing beschuldigd van ‘betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers’. De NOS heeft nu besloten om hem voorlopig als tafelgast te weren.

Matige presentator

René van der Gijp vindt dat Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst ook compleet is tekortgeschoten. “Je hebt natuurlijk ook met een heel matige presentator te maken gewoon, die dat natuurlijk op het moment al recht had kunnen zetten”, reageert hij in Vandaag Inside.

Die handschoen werd in de uitzending opgepakt door Studio Voetbal-gast Rafael van der Vaart, aldus Wilfred Genee. “Daarom deed Van der Vaart het volgens mij nog een keer. Die pakte het daarna nog een keer op, omdat hij zoiets had van: wat gebeurt hier in hemelsnaam?”

Belachelijk

René vindt het niet goed dat Pierre nu op non-actief is gezet. “Ik vind het belachelijk. Ik vind het echt belachelijk. Ik vind het ook belachelijk bij Danny Nelissen. Bij hem vind ik nog steeds – en dan kun je praten over hiërarchie en dat en zus en zo – maar als je als vrouw zijnde bij iemand in de auto zit waar je je aan stoort, dan kun je dat gelijk zeggen.”

Wielercommentator Danny Nelissen is op non-actief gezet na het verhaal van collega Marijn de Vries. Een beetje te ver gaan moet kunnen, vindt VI-gast Job Knoester. “Daarom krijg je dus saaie programma’s, omdat ze bang zijn om uit te schieten. Als je een beetje uitschiet, krijg je dit.”

‘Heel kwalijk’

Johan Derksen: “Ik ben het helemaal met René eens. Ik vind het heel kwalijk. Het beleid van de NOS: ze zullen mij niet willen hebben, maar ik zou er ook nooit willen werken. Je mag daar niet een misstap doen en aan die talkshowtafels verlangen die mensen van je dat je in discussie gaat.”

Zo’n Danny moet ook gewoon weer terugkeren, vindt Johan. “Danny weet alle ins en outs en weet welke vrouw van een renner n**kt met een andere renner en dat soort dingen. Daar kan hij smaakvol over vertellen. En dan zit er zo’n muts achterin die zich daaraan zit te ergeren blijkbaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Sjoerd Ramshorst direct moeten ingrijpen in Studio Voetbal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen