Na stapje terug Luuk Ikink: ‘Ambities en gezin gaan moeilijk samen’

Het stapje terug van Luuk Ikink bewijst maar weer eens dat torenhoge ambities en een zeer rijk gezinsleven niet met elkaar samengaan, zegt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker.

Luuk Ikink © RTL

Het wordt Luuk Ikink te veel. Waar iemand als Eva Jinek al na haar derde uitzendweek op Skyscanner begint te kijken, is de grote vooravondster van RTL 4 bijna het hele jaar rond op de buis. En dat vijf dagen per week. Nu neemt de 40-jarige presentator gas terug: hij gaat 50 procent minder afleveringen van de Boulevard-podcast maken.

Dramaqueens

Luuks reden? Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin. En dat is best opvallend, omdat zijn eigen Boulevard ervoor koos om Wietze de Jager om te dopen tot Wietze de Klager toen hij aangaf minder te willen werken vanwege het enorme bataljon aan kinderen dat hij thuis heeft rondlopen.

Veel mensen vragen zich ondertussen af of al die tv- en radiosterren niet gewoon enorme dramaqueens zijn. Hans die aan het eind van de straat woont zit immers acht uur lang per dag op z’n knieën om straten te repareren, terwijl Luuk een uurtje per dag de autocue moet oplezen.

Luxe jobs

Ene mevrouw Lianne merkt op X op dat ze dat een beetje makkelijke kritiek vindt. “Waar komt die luie take toch vandaan dat BN’ers alleen maar aan het werk zijn als de camera aan staat?”

Dan komt Story-baas Guido den Aantrekker om de hoek kijken. “Dan nog zijn het luxe jobs waarbij je volledig in de watten wordt gelegd door een heel team, en meer dan gemiddeld verdient. Wat inderdaad wel een probleem voor het thuisfront kan opleveren, is dat je doorgaans ‘s avonds werkt. Dat kan wrikken bij jonge, veeleisende gezinnen.”

Quality time

Lianne denkt dat die avonddiensten het wel waard zijn. “Dat klopt, maar ik ken er ook genoeg die van begin (opbouw decor) tot eind (montage) betrokken zijn bij productie en net zo hard werken als redactie/productie. Is het een probleem voor jonge gezinnen als je daar later weer kan van profiteren, lees: goed gevulde bankrekening?”

Guido daarop: “Geld kan nooit goedmaken wat je aan quality time met je (jonge) gezin inlevert. Het is het gewoon niet waard.”

Ambities

Zijn BN’ers die wél volop voor hun carrière gaan dan slechte ouders? Lianne: “Kijk je dan ook anders naar BN’ers met jonge kids, die meer voor carrière lijken te gaan dan voor quality time met het gezin?”

Guido geeft daarop aan dat én torenhoge ambities én een zeer rijk gezinsleven nauwelijks samengaan. “Ik begrijp ambities maar als je een jong gezin hebt en dat als waardevol ziet, zul je keuzes moeten maken.”

Moeizaam

En dat is wat Luuk nu doet: hij gaat met een kapmes door het aantal afleveringen van de Boulevard-podcast. “Volop genieten van thuis én carrière maken gaat maar moeizaam samen, wat ze je ook wijsmaken”, aldus Guido.

“Behalve als je echt veel tijd rond je werk kunt vrijmaken. Zijn uitzonderingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL beter moet zorgen voor Luuk Ikink?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen