Jan Slagter verdedigt vaak stoute BN’ers: ‘Maar Ali B? De bak in!’

Jan Slagter heeft er zo ongeveer een dagtaak aan om in de bres te springen voor allerlei stoute BN’ers, maar Ali B? Die gaat hij niet verdedigen. “De bak in met hem, zeg ik dan.”

Jan Slagter en Ali B © NPO

Mannen van middelbare leeftijd die zich misdragen en een beetje op hem lijken? Ze kunnen gegarandeerd rekenen op de steun van Jan Slagter, de baas van Omroep MAX. Hij zit in elke talkshow om in de bres te springen voor deze heren. Maar er is één iemand voor die hij absoluut níet wil steunen, namelijk de gevallen Voice-coach Ali B.

99 procent zeker

Jan vertrouwt die hele rapper niet. “Ik kom niet op voor iedereen, ik kom niet op voor Ali B., want die heeft een aangifte wegens verkrachting aan z’n broek hangen en ik weet voor 99 procent zeker dat dat ook is gebeurd. De bak in, zeg ik dan”, zegt hij streng in de Volkskrant.

Hij vervolgt: “Maar Tom Egbers, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein hebben geen misdaad begaan, geen moord gepleegd, niks gepikt, niemand doodgereden. Helemaal niks!”

Trial by media

Waarom springt Jan de hele tijd voor al die ondeugende mannen in de bres? “Ik vind dat we moeten waken voor trial by media. Want als dit zo doorgaat, ik kijk ook even naar die meneer, die daar hangt (wijst naar Tom Egbers, red.), dan gaan er ongelukken gebeuren.”

De omroepbobo vreest dat een BN’er zichzelf op een gegeven moment wat aandoet. “Dat iemand het na het verschijnen van zo’n artikel gewoon niet meer ziet zitten, daar ben ik bang voor.”

K*tkrant

Wat vindt Jan van media die kritisch zijn over dit soort heren? “Ik heb regelmatig contact met Matthijs, met Frans. Ik praat ze niet naar de mond, ik ga niet zeggen dat de Volkskrant een k*tkrant is, maar ik vind het wel belangrijk dat zo iemand zijn verhaal bij me kwijt kan.”

Soms heb je gewoon een arm om je heen nodig, besluit Jan. “Er waren mannen bij, en ik ga geen namen noemen, die zeiden: ‘Jan, ik ben zo blij dat jij er was, want niemand belde.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen