Luuk Ikink pleit voor lange Rachel Hazes-pauze: ‘Ongeveer tien jaar’

Luuk Ikink denkt dat Rachel Hazes er goed aan zou doen om zich een jaar of tien even niet meer te laten zien. “Even geen Holland Zingt Hazes, realityserie en spulletjes verkopen.”

Luuk Ikink en Rachel Hazes © RTL, NPO

Het zorgt bij Luuk Ikink voor ergernis dat Rachel Hazes heel erg ijverig probeert om een reallifesoap over haar nieuwe leven in Spanje te verkopen aan SBS 6. “Nou, daar was ze weer hoor. Het duurde een paar weken dat ze niet in het nieuws was, maar ineens stond er weer een camera op de snufferd”, sneert hij in De BLVD Podcast.

Geen spanningselement

Het belooft volgens Luuk heel saai en irrelevant te worden. “Nu vraag ik me wel af bij Rachel Hazes in Spanje… Er is niet een groot spanningselement wat ik nu zo kan bedenken, behalve haar restaurant. Maar ja, dat is nog niet spannend genoeg. Haar kinderen doen daar niet aan mee, ze heeft niet een nieuwe liefde of zo.”

Luuk denkt dat de mensen hier echt helemaal niet op zitten te wachten. “Maar je zag wel bijvoorbeeld op onze Facebookpagina, daar is toen een artikel over geschreven over dit nieuwtje, en dan lees je toch wel ontzéttend veel reacties van mensen die echt zoiets hebben van: het is wel even klaar zo met Hazes op televisie.”

Tien jaar Rachel-pauze

Rachel zegt dat het haar allemaal te doen is om het bewaken van de muzikale nalatenschap van André Hazes, maar wat hebben een brasserie en badslippers bij de Lidl daarmee te maken? “Ik geloof dat eigenlijk ook wel dat zij dat belangrijk vindt, maar ik denk dat dat ook wel gaat gebeuren als je het even een paar jaar wat rust geeft misschien”, zegt Luuk.

Het moet even klaar zijn met die vrouw, vindt Luuk. “Misschien eventjes geen Holland Zingt Hazes en geen realityreeks en geen spulletjes die we kunnen kopen. Gewoon even een jaar of misschien wel tien niks en dan weer opnieuw introduceren bij een nieuw publiek enzo.”

Beetje loslaten

Luuk vindt dat er sprake is van een Rachel-overload. “Want we hebben zóveel André Hazes om onze oren gekregen de afgelopen jaren. Ik ben er zelf ook wel een beetje moe van eerlijk gezegd en dat vind ik dan wel weer sneu voor de kinderen”

Collega Rob Goossens: “Ik zou het haar gunnen dat ze het een beetje kan loslaten. Het is haar overleden man, dus ze moet het zelf weten, maar het lijkt me fijner voor haar als ze het kan loslaten en gewoon op een berg kan zitten zonder dat ze de behoefte voelt om daar een André Hazes-standbeeld neer te zetten en een cameraploeg mee te nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lange Rachel Hazes-pauze van tien jaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen