Anita Meyer opzettelijk getreiterd door BLVD: ‘Dit vindt ze niet leuk’

Anita Meyer wordt doelbewust en opzettelijk getreiterd door Luuk Ikink. De presentator van RTL Boulevard besluit om alwéér haar slep-pap-in-de-kou-fragment uit de mottenballen te halen.

Anita Meyer en Luuk Ikink © EO, RTL

Het is welhaast een trauma voor Anita Meyer: ze vergat elf jaar geleden haar tekst tijdens het veel bekeken tv-evenement The Passion. Ze zong het liedje Hou Me Vast en brabbelde op een gegeven moment: ‘Niemand weet waarom er slep pap in de kou!’ Een héél rare tekst. Dat moest eigenlijk zijn: ‘Niemand weet waarom er mensen slapen in de kou.’

Anita’s trauma

Anita hoopte dat de kijker het niet zou merken, maar het werd vervolgens ontzéttend breed uitgemeten in de pers en dat viel de zangeres wel even rauw op haar dak, vertelde ze jaren geleden aan de talkshowtafel van Eva Jinek. “Iedereen ging de volgende dag bellen en zeggen: ‘Ze hebben het allemaal gezien!'”

Het is jammer dat alleen dit is blijven hangen van haar optreden, zei Anita toen. “Bij Matthijs van Nieuwkerk hebben ze het geloof ik wel vijf of zes keer herhaald. Ik vond het echt een prestatie die ik geleverd had en dan zie je alleen maar dat terug. Als je op Google kijkt zie je ook elke keer dat stukje van mij.”

Wéér herhaald

Voor tv-programma’s lijkt het nu vaste prik om elk jaar als The Passion plaatsvindt dit fragment met Anita uit de mottenballen te trekken en met die traditie is de geliefde zangeres dus helemaal niet blij. Ze werd er vorig jaar al aan herinnerd door Beau van Erven Dorens, en gisteren deed ook Luuk Ikink dat in RTL Boulevard.

Als in de showrubriek wordt opgemerkt dat Angela Schijf nerveus is voor haar optreden in The Passion, dat gisterenavond ook op televisie was, zegt Luuk: “En niet voor niks natuurlijk, want er kan van alles gebeuren als je op dat podium staat. Anita Meyer heeft bijvoorbeeld een keer meegedaan.”

Collega Rob Goossens begint te lachen.

‘Heel vervelend’

Luuk wéét dat Anita het niet leuk vindt, máár: “Ja, jij weet al wat er komen gaat, want elke keer als The Passion weer gaat beginnen, dan komt dat ene fragment van Anita Meyer weer voorbij. Zij raakte ooit – en ze vindt het zelf heel vervelend dat het continu weer voorbijkomt, maar het is niet anders – haar tekst kwijt en ze loste dat heel professioneel op.”

Na het fragmentje lacht Luuk: “Ja, er slep pap in de kou, hahaha. Ja, dat kan gebeuren, maar ze lost het wel goed op, toch?”

Slep pap

Vivienne van den Assem begint Anita ook uit te lachen. “Hahaha. Ja, maar ze zit vol in de emotie en ze gaat wel gewoon door. Ja, nee, het is natuurlijk vervelend.”

Luuk plagend: “En aan de andere kant: mensen weten natuurlijk niet waarom er mensen slep pap in de kou. Daar is nog nooit een goed antwoord op gekomen.”

Heel vals van Luuk. Kan níemand het nou opbrengen om Anita eens een jaartje te sparen en dat fragment gewoon in de archieven te houden?

Fragment

Uit het archief:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Flauw om elk jaar de misser van Anita Meyer uit te zenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen