Luuk Ikink gaat minder werken: ‘Ik wil meer tijd voor mijn gezin’

RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink (40) gaat minder werken om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Hij heeft dit besluit genomen tijdens de afgelopen zomervakantie.

Luuk Ikink © RTL

Luuk Ikink is voor tv-begrippen een harde werker: hij heeft een vijfdaagse werkweek met elke dag een één uur durende uitzending. Ter vergelijking: de plek náást hem bij RTL Boulevard wordt ingevuld door vier verschillende presentatoren. Die werken dus ook vier keer zo weinig als Luuk, maar zelf zien ze dat vaak als een fulltime baan.

Luuk mindert

Na zeven jaar besluit nu ook Luuk om wat gas terug te nemen. “Luister eens Luuk, ik hoorde dat jij nog maar één keer in twee weken de podcast gaat doen”, zegt collega Eric de Munck tegen hem in de BLVD Podcast.

Luuk bevestigt het nieuws. “Ja, dat klopt. Het leek ons wel een aardig idee met mijn enorme gezin dat ik iets meer tijd heb ’s ochtends vroeg om daar ook aandacht aan te besteden.”

Wietze de Klager

Collega Rob Goossens schrikt ervan. “Oh, is dat de reden? Mag ik je nu Wietze de Jager gaan noemen?”

Wietze heeft van RTL Boulevard de bijnaam ‘Wietze de Klager‘ gekregen, omdat hij vanwege zijn gezin minder wilde werken bij Radio 538. Luuk: “Hahaha. Het is alleen de podcast. En ik blijf het ook doen, maar eens in twee weken.”

Eric: “Heb je al aan de luisteraars verteld dat Bridget die andere week de plek overneemt?”

Luuk: “Nee, dat hebben we nog niet verteld. Dat is toch leuk?”

Meer Bridget

Wie gaat Luuk vervangen? Eric: “Bij deze: Bridget gaat die ene week dat jij er niet bent het doen met Rob. En om het hele feest compleet te maken, verrassing: ik kom in die weken ook nog extra aanschuiven om gewoon wat Hollywood glamour de podcast in te slepen.”

Rob: “Dat vind ik wel heel leuk.”

Luuk: “Dus jij gaat eigenlijk zorgen voor de soort Amerikaanse touch in onze podcast. Dat laten we een beetje liggen in bepaalde afleveringen en die kom jij dan eens in de twee weken even leveren.”

Eric: “Precies, want jullie gaan natuurlijk vaak niet verder dan de grens, weet je. Het houdt een beetje op bij Nederland, dan is het gewoon klaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is vijf dagen per week RTL Boulevard eigenlijk wel te combineren met een gezin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen