Bridget Maasland rekent op tweede sorry-interview Matthijs: ‘Op tv’

Bridget Maasland gaat ervan uit dat Matthijs van Nieuwkerk na zijn interview in NRC Handelsblad ook nog een tv-interview gaat geven. “Dat is nu misschien wel de volgende stap.”

Matthijs van Nieuwkerk en Bridget Maasland © NPO, RTL

Het grote sorry-interview met Matthijs van Nieuwkerk ligt dit weekend in de kiosk: de tv-tiran is helemaal leeggelopen tegen NRC Handelsblad. Maar dit is natuurlijk niet het sorry-interview dat het volk wil. Die wil Matthijs recht in de ogen kijken tijdens een lang talkshowinterview of op de slachtbank van Mariëlle Tweebeeke.

Bridget kritisch

Bridget Maasland vindt een papieren interview erg makkelijk. “We moeten niet vergeten dat het natuurlijk ook een van de beste interviewers en talkshowhosts is van Nederland, én natuurlijk een krantenmaker, dus hij weet heel goed hoe hij zo’n interview natuurlijk moet bespelen of moet laten opschrijven”, zegt ze in RTL Boulevard.

Verslaggever Aran Bade haakt daarop in: “Ik vind dat precies de spijker op z’n kop. Het is zo’n pr-technisch interview. Ik vind het zo doortrapt eigenlijk van Matthijs.”

Tv-interview

De volgende stap is volgens Aran een interview op televisie. “Ik vind ook: doe een tv-interview, durf dat aan, ga ervoor.”

Bridget is het daarmee eens: “Nou ja, dat is misschien de volgende stap.”

Luuk Ikink begrijpt de keuze voor de krant wel. “Hij moet hier ook over na kunnen denken, toch? Dat wat hij vertelt is voor hem ontzettend belangrijk. Hij noemt het ook het meest belangrijke interview van zijn hele leven, dus dan snap ik wel dat je denkt: ik wil even drie uur lang met je zitten. Dat kan niet op tv.”

Twaalf minuten

Aran vindt van wel. “Je kan op tv eerlijk je verhaal doen. Als je niks te verliezen hebt of niks te verbergen hebt, dan kun je dat gewoon doen.”

Luuk: “Maar hij weet als tv-maker toch ontzettend goed dat je dan zeven of twaalf minuten krijgt?”

Aran: “Nee, natuurlijk niet. Hij had een heel programma kunnen krijgen. Een lang gesprek met Matthijs van Nieuwkerk, dat zou iedereen wel willen.”

Recht in de ogen

Ook Rob Goossens eist een tv-interview. “Dit verhaal is niet de reflectie die we hadden gedacht, dus wat dat betreft zou ik inderdaad toch hopen dat er nog een interview op televisie komt, waarbij we hem recht in de ogen kunnen kijken.”

Bridget rekent erop. “Ik denk ook wel, want hij is zich aan het oriënteren op hoe nu verder en hij wil weer op televisie, dus ik neem aan dat daar voorafgaand natuurlijk ook nog wel een televisie-interview komt.”

Luuk: “Je wil hem toch een keer zíen spreken.”

Bridget: “Natuurlijk, natuurlijk.”

Aran en Rob ‘betwijfelen’ of dat nog gaat gebeuren.

‘Op gehoopt’

Ook de mensen van Shownieuws willen nog een tv-interview. Bart Ettekoven: “Ik had heel erg gehoopt op een tv-interview. Dan zie je toch een directe emotie bij iemand. Dan kun je iets aflezen aan een gezicht of een trillende lip.”

Hij vervolgt: “Dan kan iemand teneergeslagen kijken ofzo en nu moet je het doen met woorden, waarvan je van tevoren weet dat ze weloverwogen zijn en dat de vragen eerst bij hem in de mail zijn gevallen. Laf vind ik het niet, het is zijn manier van werken, maar daardoor vind ik het wel een beetje bedacht.”

X

Overigens gedroeg Nikkie Plessen zich tijdens het Boulevard-item over Matthijs’ wangedrag heel erg raar:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen