Hans Klok pakt René Froger aan: ‘Aardige man, maar oncollegiaal’

Hé, Hans Klok is uitgekeken op Bridget Maasland. Hij gaat nu over op René Froger, want daar is ook van alles op aan te merken. “Dat is eigenlijk gewoon een heel oncollegiale man.”

René Froger en Hans Klok © RTL

Hans Klok heeft de strijdbijl met Bridget Maasland begraven, maar de goochelaar blijft rellen. Sterker nog: er is een heel schandaalboek op komst. “Nou, het is geen schandaalboek”, zegt hij. “Dingen die ik bijvoorbeeld met Gerard Joling 25 jaar geleden heb meegemaakt, komen er gewoon in voor. Maar dat is geen heet nieuws of enorm schandaal.”

Schandaalboek

Eigenlijk wordt het vooral een ‘inspirerend’ boek, vertelt Hans aan de Weekend. “In plaats van dat de beerput over anderen opengaat. Het echte boek wordt nooit geschreven. Dingen die ik weet van anderen, houd ik bij me, ik wil niet over de rug van een ander mijn boek verkopen. Maar het is ook weer niet een heel lief boek hoor.”

Eh, het was toch de bedoeling dat Hans allerlei BN’ers zou ontmaskeren? Wordt het wel een beetje juicy? Ja, een beetje wel, geeft hij toe. “Ik deel hier en daar echt wel een sneertje uit.”

Sneer aan Froger

Aan wie dan? “Ik ben al 30 jaar bevriend met René Froger. En ik heb hem voor elke show uitgenodigd, maar hij is nog nooit komen kijken. Dan denk ik: het interesseert je geen hol wat een ander doet. Dat betekent niet dat ik het geen aardige man vind, maar dat zeg ik dan wel gewoon in mijn boek.”

Hans en René zaten ooit bij hetzelfde management. “Zijn hoogtijdagen waren mijn begindagen, toen ik nog een duo was met Sittah. Het was een soort koppelverkoop. Als je Froger boekte, moest je ons erbij boeken. Ik ben wel altijd naar zijn optredens gegaan. Al hou je niet van wat ik doe, dan ga je toch uit een soort van collegialiteit?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen