Wietze de Jager neergesabeld door BLVD: ‘Hij is Wietze de Klager!’

Wietze de Jager is gisterenavond flink neergesabeld in RTL Boulevard. Hij wordt door ’s lands belangrijkste showrubriek ‘Wietze de Klager’ genoemd. “Dit is echt heel opmerkelijk.”

Klaas van der Eerden © RTL, 538

Het is dé ultieme droom van de meeste radio-dj’s: het presenteren van de ochtendshow, tijdens de spitsuren. Radio 538-ster Wietze de Jager is sinds begin vorig jaar, samen met Klaas van der Eerden, te horen op dit felbegeerde tijdstip. Maar al snel begon hij live op zender te klagen over dat hij graag wat meer vrij wil hebben. En nu wordt hij vervangen.

Wietze de Klager

Wietze wilde terug van vijf naar vier dagen per week. En dan te bedenken dat hij maar een paar uurtjes per dag hoeft te werken… Hij werd gisterenavond in RTL Boulevard dan ook ‘Wietze de Klager’ genoemd.

Presentatrice Daphne Bunskoek: “Radio-dj Wietze de Jager is erachter gekomen dat radiomaken hard werken is (…) Het is toch wel heel opmerkelijk? Het is zo’n beetje het meest ambitieuze programma van de Nederlandse radio, die ochtendshow. Dan zou ik ook wel willen dat er iemand zit die denkt: ja, hier ga ik voor.”

“Ik bedoel: hoelang heeft Edwin Evers er gezeten? Je moet ook een beetje…”

Papadagen

Deskundige Rob Goossens snapt niets van Wietze. “Ja, inderdaad. Er zijn beroepen die je misschien met een beetje frisse tegenzin kunt uitoefenen, maar zo’n radioshow maken elke ochtend en met je luisteraar opstaan, dat is er niet één van.”

Hij vervolgt: “Als je dus eerst al begint te filosoferen over die papadagen, terwijl het al niet zo goed ging met het programma, en dat je dan nu geen antwoord kan geven op de vraag: ‘Ben je er nog over drie, vijf of zeven jaar?’, dan maak je het jezelf wel heel erg moeilijk…”

Faux-pas

Wietze is gewoon een mislukking, stelt Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé. “Het zat er al wel een beetje aan te komen na die ongelooflijke faux-pas van vorig jaar, toen hij net de koning van de ochtend was geworden en daarna al ging zitten klagen dat hij vroeg moest. Dan denk ik: heb je je dat van tevoren dan totaal niet gerealiseerd?”

Het is vreemd dat Wietze geen volledige inzet toont, vindt Evert. “Hij krijgt een vierde kind. Je zou zeggen: dat moet ook eten, maar hij heeft er toch voor gekozen om geen langjarig contract aan te gaan voor de 538-ochtend.”

Wat vindt Patty?

Patty Brard vindt het logisch dat Wietze er nu uit ligt bij 538, zegt ze in Shownieuws. “Hij heeft er een aantal keren behoorlijk over gezeurd óp de radio, ook met de luisteraars erbij. Ik vind dat gezeur erover de hele tijd… Je weet waar je aan begint!”

Evert: “Ze sloegen nog geen deuk in een pakje boter. Het ging nóóit over die radioshow op 538 in de ochtend. Ik denk dat Tim Klijn dat heel goed gaat doen.”

En Frits Huffnagel: “Het is toch ook raar. Je zit te luisteren naar de radio, je bent onderweg naar je werkt en in de tussentijd zit iemand te klagen dat hij zo vroeg op moet. Dat geldt toch voor al die luisteraars ook?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wietze de Jager werkt een paar uurtjes per dag en vindt dat al te veel. Losgezongen van de werkelijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen