AD vraagt Sophie Hilbrand: ‘Waarom zo gepikeerd over Eva Jinek?’

Khalid & Sophie komt bijna weer uit de startblokken en het is een première met mixed feelings: iedereen, en dus ook het presentatieduo, weet dat ze plaats gaan maken voor Eva Jinek.

Sophie Hilbrand en Eva Jinek © Annemieke van der Togt, Linda Stulic

Het is voor Khalid Kasem en Sophie Hilbrand allemaal best pijnlijk. Ze mogen dit tv-seizoen voor het eerst een heel seizoen gaan draaien met hun talkshow Khalid & Sophie – ze hoeven dus niet af te wisselen met een ander programma – maar aan dat goede nieuws zit ook gelijk slecht nieuws vast. Het lijkt hun laatste seizoen ooit te worden.

Gepikeerde Sophie

Hoewel de publieke omroep de lippen stijf op elkaar houdt, heeft het AD ontdekt dat Eva Jinek vanaf september 2024 de zevenuurtalkshow van NPO 1 gaat maken en ook gelijk een heel tv-seizoen gaat draaien. Khalid & Sophie krijgt dan hoogstens een aftocht zoals Nadia die kreeg: nog één seizoentje doorrommelen in de marge op NPO 3.

Dit is natuurlijk gewoon de televisiewereld, maar met name Sophie zit echt ontzéttend gepikeerd te doen hierover. Helemaal met een verontwaardig gezicht voor de camera van RTL Boulevard en Shownieuws verschijnen. Alsof de tv-wetten voor iedereen gelden, behalve voor mevrouw Hilbrand. En zo werkt het natuurlijk niet.

Gek gedoe

Het AD confronteert Sophie met dat gekke gedoe in de showrubrieken. “Eva Jinek keert terug bij de publieke omroep en is in beeld voor hetzelfde tijdslot, al vanaf september 2024”, begint journalist Dennis Jansen.

Sophie daarop: “Die geruchten gaan ja, maar we staan er anders in. We hebben de stijgende lijn te pakken, gaan het langste seizoen tot nu toe maken en hebben daar veel zin in. Ik had wel verwacht dat Eva terug zou willen naar de publieke omroep. Daar past zij ook.”

‘Blijft interessant’

Dennis uitlokkend: “Jullie reageerden behoorlijk gepikeerd.”

Sophie: “Nou ja, het blijft interessant. Officieel weten wij van niets. Mijn irritatie zat ’m in: wat speelt er allemaal? Wie beslist dit? Wat weet ik dan nu nog niet? Het is ergens de frustratie dat je er niet over gaat. Dat hebben meer tv-makers met plannen. Sommigen lopen hier witheet het Mediapark af, omdat ze denken: waarom kan ik dít nou niet maken?”

Erop of eronder

Khalid denkt dat als ze dit jaar dermate gaan knallen, ze niet hoeven te wijken voor Eva. Daar zegt hij in het AD over: “Ik voel geen druk, meer een soort energie. Erop of eronder is een gekke term. Ik denk dat de NPO de ontwikkeling van het programma ook heeft gezien. Ze hebben ons nauwgezet gevolgd en gekeken naar hoe we het gedaan hebben.”

Hij besluit: “Als we het goed blijven doen kan niemand om ons heen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sophie Hilbrand vooral bang is voor haar carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen