Khalid Kasem strijdvaardig: ‘Eva Jinek krijgt ons niet van de buis’

Khalid Kasem gedraagt zich ontzettend strijdvaardig als het gaat om de dreiging van Eva Jinek. Hij denkt dat zijn talkshow Khalid & Sophie dermate kwalitatief is, dat een tv-exit ondenkbaar is.

Wilfred Genee en Khalid Kasem © SBS 6

Het is ontzettend pijnlijk voor Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, maar volgens het AD is het al een uitgemaakte zaak: Eva Jinek komt op hun plekje terecht. De talkshow Khalid & Sophie is weliswaar ingeboekt tot de zomer van 2024, maar vanaf september zou Eva het stokje overnemen. Er zijn volgens de krant 140 afleveringen van Jinek besteld.

Gewetensvraag

Als dat waar is, dan blijft er geen ruimte over voor Khalid & Sophie op het zevenuurslot van NPO 1. Dat zou kunnen betekenen dat ze maandag aan hun allerlaatste tv-jaar beginnen. En over die onzekerheid zijn de twee behoorlijk wrevelig, bleek toen ze vorige week voor de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws stonden.

Khalid toont zich nu in de VI-rubriek In De Wandelgangen ineens ontzettend strijdvaardig. “Dan nog een gewetensvraag aan jou: hoe blij ben je met het feit dat Eva Jinek naar de publieke omroep teruggekomen is?”, vraagt Wilfred Genee.

Politiek correct

Aanvankelijk reageert Khalid politiek correct. “Dat heb ik al bij De Oranjezomer gezegd: ik denk dat ze daar hoort, bij de publieke omroep. Ik denk dat ze daar echt goed past. We hebben geen idee nog wat ze gaat maken.”

Wilfred streng: “Wel, dat weet je wel. Ze gaat de vooravond doen.”

Khalid: “Nou, dat is nog niet officieel, hè?”

Wilfred: “Jawel.”

Khalid: “Heb jij het persbericht gezien?”

Wilfred: “Nee, maar jij weet ook wel wat er speelt in de wandelgangen.”

Strijdvaardig

Dan toont Khalid zich strijdvaardig. “Ik zal je zeggen: jullie programma was ook al een aantal keer dood en begraven, er is niets zo opportunistisch als de tv-wereld. Op het moment dat je een goed programma maakt, en ik geloof dat wij een goed programma maken en een nog beter programma gaan maken, dan kunnen ze niet om ons heen, joh.”

Zó, dat klinkt zelfverzekerd. Khalid denkt dat hun talkshow zó goed is dat het niet van de buis kan worden gehaald. “Ik ben er niet zo huiverig voor.”

‘Jullie blijven?’

Wilfred: “Je zegt wel: als we zo goed zijn, dan kunnen ze ons niet wegsturen?”

Khalid: “Daar geloof ik helemaal niets van.”

Wilfred: “Jullie blijven gewoon?”

Khalid: “Ja, natuurlijk.”

Wilfred: “En dan krijgt Eva een ander timeslot en blijven jullie lekker zitten?”

Khalid: “Je hebt geen idee of je elkaar afwisselt of dat het op een andere manier ingevuld gaat worden, maar ik heb echt de overtuiging dat als wij doen zoals we kunnen en willen, niemand ons van die zender gaat krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overschat Khalid Kasem zichzelf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen