Wilfred Genee denkt dat Eva Jinek salarisconstructie krijgt bij NPO

Wilfred Genee denkt dat Eva Jinek bij de publieke omroep getrakteerd wordt op een salarisconstructie, zodat ze tóch meer kan verdienen dan 223 duizend euro. “Dat zal wel loslopen.”

Wilfred Genee, Aran Bade en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek heeft voor verbazing gezorgd door terug te keren naar de publieke omroep, aangezien ze nu 1,2 miljoen euro per jaar verdient bij RTL 4. Vanwege achterblijvende kijkcijfers was iedereen het er wel over eens dat ze dat salaris sowieso nooit had kunnen behouden, maar de transfer naar AvroTros gaat gepaard met wel een héél forse salarisval.

Salarisconstructie

Stel dat Eva de helft van haar salaris had overgehouden bij de commerciëlen, dan nóg is het verschil met het NPO-plafond van 223 duizend euro gigantisch. Of valt het toch wel mee? Er gaan al een tijdje roddels over een mogelijke salarisconstructie. Als ze zélf haar eigen programma meeproduceert, dan kan ze op die manier ook nog bij cashen.

Tv-kenner Rob Goossens heeft in elk geval ontdekt dat Eva kortgeleden een eigen BV heeft opgericht en dat kan haar manager niet echt goed uitleggen. Die beweert dat Eva een heel bedrijf is begonnen om haar nieuwsbrief te kunnen blijven versturen na haar overstap, maar volgens Rob is dat een beetje ongeloofwaardig.

Wilfred verdenkt Eva

Wilfred Genee, de presentator van Vandaag Inside, verdenkt Eva ook van een constructie. “Ik denk dat ze haar iets moois hebben aangeboden. Er wordt gezegd dat er waarschijnlijk veel minder geld wordt verdiend, maar ik neem aan dat ze met een productieconstructie gaat werken. Dat zal dus wel loslopen”, zegt hij in RTL Boulevard.

Hij verwacht dat Eva op het zevenuurslot van NPO 1 te zien zal zijn. “Maar dat kan de eerste tijd nog niet. Ik vond het een verrassende move. Ja, ik had het idee dat zij zelf ook liever óf wat later zat, zodat ze niet rechtstreeks tegenover ons zat, maar nu voor haar kinderen wat vroeger wil werken, en dat ze daardoor die keuze heeft gemaakt.”

Hele nacht wakker

De band tussen Eva en Wilfred is overigens niet heel erg goed en dat komt door de loederrel van vorig jaar: Johan Derksen noemde haar een ‘oncollegiaal loeder‘ omdat ze volgens redacteur Sam van Royen (de zoon van) backstage bij Jinek heeft gedanst op het graf van VI toen dat programma tijdelijk van de buis verdween vanwege de kaarsrel.

Eva ontkende alles, maar Wilfred beweerde dat ze wel degelijk iets heeft geroepen: “Ze zei tegen mij: ‘Ik heb er even bij gezegd dat we volgend jaar misschien meer kans maken om onze kijkcijfers weer groot te maken, omdat er één concurrent verdwenen is.’ Het is een beetje opgeblazen, denk ik, maar ze heeft wel een grapje erover gemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het schandalig vinden als Eva Jinek een salarisconstructie krijgt bij de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen