Machtig VI kiest voor Dilan, niet voor BBB: ‘VVD juichend voor tv’

De invloedrijke rechts-conservatieve talkshow Vandaag Inside bekent kleur in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen: de heren gaan voor Dilan Yesilgöz. “VVD juichend voor de tv!”

Dilan Yesilgöz, Vandaag Inside en Sam Hagens © SBS 6

Vandaag Inside is weer terug op de buis en voorafgaand aan de seizoenspremière was er veel te doen over de belofte om Frans Timmermans te gaan slopen. Volgens presentator Wilfred Genee was dat grappend bedoeld, maar het is onmiskenbaar dat de VI-heren niet op hem gaan stemmen. Voor wie ze wél gaan? Dilan Yesilgöz.

VI steunt Dilan

Presentator Wilfred Genee bracht het gisterenavond ter sprake in de uitzending op SBS 6. “Jij moet wel een beetje trots zijn: een dame met Turkse roots die nu de lijsttrekker wordt van de VVD. Dat spreekt je aan, of niet?”

Tafelgast Özcan Akyol daarop: “Nederland is kennelijk niet zó conservatief.”

René van der Gijp: “Ik ben voor d’r, ik ben voor.”

Johan Derksen: “Ja, ik heb me ook aangesloten. Kijk, Dilan is voor een heel groot publiek heel erg aanvaardbaar, want ze is vrouw, ze is Turks-Koerds, ze is helaas niet lesbisch – dat was beter geweest. Dat zijn allemaal voordelen. Geef haar het voordeel van de twijfel, want als minister van Justitie heeft ze geen fouten gemaakt, vind ik.”

Dus niet BBB

De steun van VI is een flinke opsteker voor de VVD. Politiek verslaggever Sam Hagens: “Maar jullie gaan dus deze verkiezingen niet achter de BBB, maar achter de VVD staan?”

Johan: “Nou, de BBB, daar stem je op als proteststem, maar ik ken niet eens het partijprogramma van de BBB.”

Özcan: “Dat weten ze zelf ook nog niet!”

René: “Ik heb voorlopig als ik anderen op tv zag als haar, dat ik niet zo onder de indruk was. Jij? Van degene die ook de campagne leidt nu.”

Johan: “Alleen die mevrouw uit de Eerste Kamer. Die is goed hoor. Die mevrouw uit Ommen. Dat is een wethouder.”

VVD juichend voor tv

Sam denkt dat de opstelling van VI geweldig nieuws is voor de VVD. “Ik denk dat ze bij de VVD nu echt juichend voor de televisie staan. Dat jullie achter ze gaan staan, daar zijn ze heel blij mee. Ik denk dat het kapotmaken van een politicus, dat dat niet heel veel effect heeft, want de achterban van Timmermans… Ik denk dat die niet echt naar jullie kijken.”

Hij vervolgt: “Maar als jullie áchter een kandidaat gaan staan, dan kan dat misschien wel effect hebben. Ik weet het niet, want er is geen onderzoek naar gedaan, maar het zou zomaar kunnen.”

‘Dilan is oké!’

Johan: “Op zo’n manier zitten wij hier helemaal niet. Wij geven slechts onze mening. Het zal mij worst zijn of iemand vindt dat hij kapotgemaakt wordt of grootgemaakt wordt.”

Wilfred: “Maar je zegt wel: Dilan is oké.”

René: “Ik vind haar goed. Ik vind haar een prima uitstraling hebben.”

Johan: “Ik vind dat ook!”

Özcan: “Ik denk: het wordt of Timmermans of Dilan.”

Johan: “Nou, dan kies ik voor Dilan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen