René van der Gijp vraagt zich af: ‘Thijs Römer is toch pedofiel?’

René van der Gijp vraagt zich af of Thijs Römer na zijn veroordeling voor zedenfeiten bij minderjarige meisjes te kwalificeren is als een pedofiel. “Nou, zo kort door de bocht is het niet.”

René van der Gijp en Thijs Römer © SBS, NPO

Thijs Römer is veroordeeld tot een maand gevangenisstraf vanwege het online misbruiken van minderjarige meisjes. De acteur gaat in hoger beroep, maar het zou zomaar kunnen dat hij misschien wel nóg langer moet brommen. Inmiddels klinkt her en der in de media dat de ietwat verknipte Römer-telg mogelijk verslaafd is aan s*ks, net als Katja.

Heroïne en cocaïne

Hoe dat zit? Penetratie-expert Eveline Stallaart legt het uit in Vandaag Inside: “Op het moment dat je én die aandacht krijgt én die p*rno kijkt, dan krijg je heel veel dopamine binnen. Dat is je gelukshormoon en dat gaat skyhigh. Het zou zomaar een combinatie van die twee kunnen zijn. Als je dat veel doet, is je brein doordrenkt met dopamine.”

Het is een serieuze addictie, aldus Eveline. “Dat kun je vergelijken met heroïne en cocaïne, waar je steeds meer van wil. Je wil steeds meer de randjes opzoeken om dezelfde dopaminehoeveelheid binnen te krijgen.”

Op glad ijs

Je kunt nog zo verslaafd zijn, maar grenzen zijn grenzen, aldus René van der Gijp. “Lieverd, ieder gezond en weldenkend mens, behalve misschien iemand die honderd procent overtuigd pedofiel is, die weet dat als ze zich met minderjarigen bezig gaan houden, dat je je op glad ijs begeeft. Dat weet je toch?”

Eveline is het daarmee eens. “Honderd procent. Ja, zeker. Dat is het ook. Ik denk dus dat die drive om foute dingen te doen en de kick die dat geeft, dat allemaal overrulet.”

‘Is hij pedofiel?’

Dan werpt René de vraag op of deze heer niet gewoon een pedo is. “Maar is het nou niet zo gewoon, om het gewoon even zuiver te stellen, dat als jij geilt op meisjes van 13, 14, 15… Dan ben je toch pedofiel?”

Eveline: “Ja, zo kort door de bocht is het dus niet.”

René: “Hoezo niet?”

Eveline: “Omdat op dat moment is hij zó gedreven om foute dingen te doen, wat het dan ook is dat dondert niet… Het gaat om die rush en die dopamine. Pedofilie heeft echt te maken met een voorliefde voor jonge meisjes.”

‘Dat heeft hij ook!’

Volgens René is dat precies wat hier aan de hand is. “Ja, maar dat heeft hij ook.”

Eveline: “Dat weten we dus niet.”

René: “Anders had hij het niet gedaan.”

Eveline: “Het kan ook aandacht zijn en spanning. Het kan het foute eraan zijn. Wat dat betreft kun je dat niet zo stellen, maar ik snap wat je zegt.”

Johan Derksen benoemt tot slot de vreemde rol van Katja Schuurman, die eind vorig jaar contact legde met een van Thijs’ slachtoffers. “Wat ik helemaal gek vind is dat zijn ex-vrouw zich ermee bemoeit en ook weer wil gaan praten met die slachtoffers enzo. Het wordt één grote soap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Thijs Römer te kwalificeren is als een pedofiel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen