René van der Gijp begrijpt Rutte: ‘Ik had even moeten blijven na VI’

René van der Gijp trekt zich de kritiek van Mark Rutte aan. De VI-ster vindt achteraf gezien dat hij even had moeten blijven plakken na de uitzendingen met de premier. “Ja, misschien.”

René van der Gijp en Mark Rutte © SBS

Mark Rutte, de demissionair premier van ons land, heeft niet zo’n zin meer om aan te schuiven bij Vandaag Inside. Hij is er een paar keer geweest, maar vindt het naar eigen zeggen niet zo sympathiek dat de sterren aan tafel na de uitzending diréct naar hun auto toesnellen om naar huis te rijden. Het is bij veel programma’s gebruikelijk om nog even te borrelen.

Bitterballetjes

Wie zich de scherpe kritiek van Rutte níet aantrekt, is Wilfred Genee. “Ik ben gewoon met hem blijven hangen. We hebben hier de hele tijd aan de bar gehangen. Jullie waren gelijk weg”, reageert hij in VI.

René van der Gijp vindt dat alleen in Johan Derksens geval begrijpelijk. “Ja, nee, kijk… Dat Johan gelijk weg is, vind ik vrij logisch als je nog 180 kilometer moet rijden, maar het is natuurlijk wel zo dat als je vroeger bij De Wereld Draait Door zat of Op1, je een hele gezellige bar had beneden. Lekkere biertjes, lekkere bitterballetjes, lekkere vlammetjes.”

Stukje kaas

Wilfred erkent dat het bij de concurrentie gezelliger is. “Ja, dat is absoluut waar.”

René: “Wij gaan nog even met een stukje kaas in de make-up staan daar. Ja, dat is niet gezellig.”

Johan: “Nee, we hebben geen ruimte voor die dingen.”

René: “Plus, vind ik, bij ons wordt 95 procent van de mensen die er zitten betaald. Dan is het ook een beetje een zakelijk iets, toch? Dan hoef je na afloop, bij Eus ofzo, toch niet nog voor nazorg te zorgen? Maar misschien hadden we het bij Rutte wel moeten doen. Hij zat hier nog wel gewoon gratis.”

Aan die bar

Bij de concurrentie heeft René wél eens geborreld met Rutte. “Ik heb bij Op1 gezeten naast hem en toen zijn we daarna naar die bar gegaan beneden met hapjes en dingetjes en hebben we zo’n avond gehad! Maar dat is iets anders dan wat wij hebben hierachter.”

Johan: “Ik heb helemaal geen zin om met wie dan ook na de uitzending nog heel lang hier door te lullen. Ik drink niet en ik moet nog dat pleurisend nog naar huis toe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René van der Gijp racet gelijk weg na de uitzending met Mark Rutte. Inderdaad onsympathiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen